Pretraži

Zašto su određene namirnice ZABRANJENE i koliko košta ulaz na Met Galu? 6 činjenica o najprestižnijem događaju koje SIGURNO niste znali

Showbiz
1
Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Najglamurzniji događaj godine, Met Gala, svake godine ujedini Holivud u bar jednoj stvari, a to je raskoš! Međutim koliko god izgledalo raskošno i dobro, neka pravila postoje, a Ana Vintur se brine za to da sve bude ispoštovano i isplanirano do poslednjeg detalja.

themet
Foto:Printscreen/Youtube:themet

Svake godine čitavi timovi dizajnera i brendova su zaduženi za stajlinge zvanica koje će se pojaviti na Met Gali, a same pripreme traju čak više od pola godine. Na događaju možemo videti jedinstvene komade koji ne postoje u slobodnoj prodaji i koji su napravljeni samo u svrhu tog događaja.

Ana Vintur, urednica američkog Vogue-a i jedna od zaduženih za izložbe u Muzeju umetnosti Metropoliten, saopštila je javnosti da je tema ovogdišnje Met Gale, koja će se održati prve nedelje maja 2024. godine „Uspavana lepotica – Buđenje mode“.

Svi učesnici dolazeće Met Gale su dobili jako inspirativnu temu, a svoju inspiraciju mogu naći u samom liku Uspavane lepotice ili u nekoj od Diznijevih princeza.

Prva asocijacija je svima naravno princeza Aurora iz Uspavane lepotice, ali to je samo jedna tačka koja im može biti inspiracija, jer su oni sa ovom temom imali viši cilj – da se zvanice osvrnu na nekadašnju modu i da tim putem uz svoje dizajnere kreiraju svoju savršenu toaletu koju će pokazati 6. maja na crvenom tepihu.

Ono što vidimo je luksuz, a da li ste znali da postoje stroga pravila koja se moraju ispoštovati u organizaciji ovog prestižnog događaja? Ovo je 6 činjenica koje verovatno niste znali o Met Gali!

1. Začinjena hrana i orašasti plodovi na večeri nisu dozvoljeni

Ukoliko se pitate zašto, pa to je samo večera, oni su brinuli i o detalju orašastih plodova koji se mogu zaglaviti, pa ako bi se neka poznata ličnost fotografisala sa širokim osmehom postojala bi mogućnost da je ostatak hrane upravo ostao na blistavom osmehu i uništio fotografiju za pamćenje.

Ni luk nije dozvoljen koliko god ga neke od zvanica obožavale, jer Ana kaže da ne želi te večeri da se oseti neprijatan zadah, već samo suvi prestiž i glamur.

2. Prva tema ikada na Met Gali bila je “The World of Balenciaga“

Prva Met Gala održala se davne 1973. godine, a tema je bila posvećena modnoj kući koja i dan danas iz kolekcije u kolekciju doživljava veliki uspeh.

3. Dolazak na Met Galu je izuzetno SKUP!

Ako ste mislili da je dovoljno da budete pozvani, pa i ne baš. Jedna karta za ovaj izvesni događaj košta od 30 do čak 275 hiljada dolara i može je kupiti svako, međutim, na Ani Vintur je da odobri da li ćete moći da prisustvujete događaju ili će vas ipak odbiti, jer joj se niste dopali.

4. Dizajniranje menija na osnovu teme Met Gale

Ana Vintur prati svaki detalj organizacije, pa je i meni uvek prilagođen temi, pa će ove godine u skladu sa temom zvanice jesti i uživati u svojim toaletama.

5. Parovi ne mogu sedeti zajedno

Iako ste došli u pratnji partnera, Ana Vintur izričito zabranjuje sedenje pored svog supružnika ili partnera, jer želi da svi cele večeri uživaju i zabavljaju se.

6. Boja tepiha se menja svake godine

Ovo je pravilo kojeg se Met Gala pridržava već pola veka, i ako mislite odakle im toliko ideja da svake godine imaju nov tepih, kada si kreativan i još uz to Ana Vintur, za tebe sigurno nema zime!

 

Komentari (1)

  1. Mislim da orasasti plodovi nisu dozvoljeni zbog opasnih alergija, u zube moze da se zaglavi I druga hrana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz