Pretraži

OPROSTILI SE EMOTIVNIM PORUKAMA: „Prijatelji“ se posle gotovo mesec dana oglasili povodom smrti Metjua Perija (FOTO)

Showbiz
0
prijatleji metju peri
Foto: DOUG KANTER / AFP / Profimedia

Pre tri nedelje mediji su preneli vest o iznenadnom odlasku holivudskog glumca Metjua Perija.

Metju Peri proslavio se ulogom u kultnoj seriji „Prijatelji“, koja je njemu i njegovim kolegama sa seta donela neverovatnu popularnost u periodu od 1994. do 2004. godine koliko se snimala. Šestoro „prijatelja“ su ostavili neizbrisiv trag, a serija i dan danas beleži neverovatan uspeh.

Nakon Metjuove smrti njegove kolege iz serije, Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Met LeBlank i Dejvid Švimer oglasili su se zajedničkom izjavom, a svet od tada sa nestrpljenjem očekuje njihovo pojavljivanje u javnosti ili pojedinačno oglašavanje povodom ovog tragičnog gubitka.

Oni su to juče uradili, svi su se na svom Instagramu uz zajedničke fotografije obratili svom voljenom prijatelju.

Dženifer Aniston, za koju je Metju otvoreno govorio da je zaljubljen u nju i u svojim memoarima koje je izdao 2022. godine istakao koliko mu je pomogla u njegovoj borbi sa zavisnostima, podelila je fotografiju sa njim, ali i privatnu prepisku.

Čoveče, ovo me je pogodilo duboko… Oproštaj od našeg Metija je bio ludački talas emocija koje nisam iskusila nikada do sad. Svi iskusimo gubitak u nekom trenutku života. Gubitak života ili gubitak ljubavi. Mogućnost da sediš sa svojom tugom ti dozvoljava da osetiš i trenutke radosti i zahvalnosti što si voleo nekog toliko jako. A mi smo ga voleli mnogo. On je bio deo našeg DNK. Uvek smo bili nas šestoro. Ovo je bila izabrana porodica koja je zauvek promenila kurs onoga što smo i kakav će biti naš put. Meti je znao da voli da nasmejava ljude. Kako je i sam rekao, ako ne bi čuo smeh, mislio bi da će da umre. Njegov život je bukvalno zavisio od toga. I uspeo je upravo u tome. Sve nas je zasmejavao. I smejali smo se jako. U poslednjih nekoliko nedelja, ispustila sam dušu nad poruka koje smo razmenjivali. Smejući se i plačući i onda se opet smejući. Čuvaću ih uvek i zauvek. Pronašla sam jednu poruku koju mi je poslao niotkuda. Ona govori sve (pogledajte drugi slajd). Meti volim te puno i znam da si potpuno u miru i van svakog bola. Pričam sa tobom svakog dana.. Ponekad gotovo da mogu da te čujem kako govoriš ‘Možeš li biti luđa?'“, napisala je Dženifer u emotivnoj poruci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Kortni Koks se oprostila od njega i osvrnula na rad sa njim i otkrila do sada nepoznate detalje sa snimanja.

„Toliko sam zahvalna za svaki trenutak koji sam imala sa Metijem i nedostaješ mi svakog dana. Kada radiš sa nekim toliko blisko, kao što sam ja radila sa Metjuom, postoji hiljadu trenutaka koje želite da podelite. Za sada, evo nekih od mojih omiljenih. Da vas uputim malo u priču, Čendler i Monika su trebali da imaju vezu na jednu noć u Londonu. Ali zbog reakcije publike, to je bio početak njihove ljubavne priče. U ovoj sceni, pre nego što smo počeli da snimamo šapnuo mi je smešnu repliku koju sam iskoristila. Često je radio takve stvari. Bio je smešan i bio je dobar“, napisala je njegova „supruga“ sa ekrana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Lisa Kudrou, koja je u seriji tumačila Fibi, podelila je jednu od svojih prvih fotki sa Metjuom i zahvalila mu se za sve.

„Hvala što si me nasmejavao svojim izjavama toliko jako da su me mišići boleli, a suze se slivale, svakog dana. Hvala ti za tvoje otvoreno srce u ovoj vezi od šestoro koja je zahtevala kompromise. I puno „pričanja“. Hvača ti što si dolazi na posao i kada se nisi osećao dobro i što si i tada bio briljantan. Hvala ti za najboljih 10 godina koje jedna osoba može da ima. Hvala ti što si mi verovao. Hvala ti za sve što sam naučila o milosti i ljubavi kroz poznavanje tebe. Hvala ti za vreme koje sam provela sa tobom, Metju.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

Njegov najbolji prijatelj iz serije, Met LeBlank, se između ostalog prisetio i jednog jako zapamćenog momenta iz serije i šala koje je delio sa Perijem.

„Metju, sa teškim srcem ti govorim zbogom. Vreme koje smo proveli zajedno je najiskrenije najbolje vreme mog života. Bila je čast deliti scenu sa tobom i zvati te mojim prijateljem. Uvek ću se nasmešiti kada se setim tebe i neću te nikada zaboraviti. Nikada. Raširi svoja krila i poleti, konačno si slobodan. Puno ljubavi. I pretpostavljam da ćeš zadržati onih 20 dolara koje mi duguješ. „

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

Dejvid Šmiver, koji je u seriji igrao Rosa, podelio je fotografiju koja predstavlja jednu od njegovih omiljenih uspomena sa snimanja.

„Meti, hvala ti za neverovatnih 10 godina smeha i kreativnosti. Nikada neću zaboraviti tvoj nepogrešiv osećaj za komediju i glumu. I imao si srce, sa kojim si bio toliko velikodušan i delio ga sa nama, kako bismo stvorili porodicu od šestoro stranaca. Ova fotografija je jedan od mojih omiljenih trenutaka sa tobom Sada me i nasmeje i rastuži u isto vreme. Zamišljam te tamo gore, negde, u istom belom odelu, sa rukama u džepovima, gledaš okoli i pitaš se ‘Da li može biti više oblaka'“, napisao je Dejvid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Njihove objave rastužile su svet, broje milionske lajkove, a ovo je bio još jedan povod za fanove da se u komentarima oproste od voljenog Čendlera.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz