Pretraži

„Malo je reći da sam razočaran“: Rajan Gosling otvorenim pismom otkrio šta misli o nominacijama za Oskara (FOTO)

Showbiz
1
Foto: Amy Katz / Zuma Press / Profimedia

Jučerašnja objava nominacija za Oskara izazvala je pravu buru na društvenim mrežama, a sada se ovim povodom oglasio i Rajan Gosling.

Filmovi „Barbi“ i „Openhajmer“ obeležili su 2023. godinu, oborili brojne bioskopske rekorde i pokupili neke od najznačajnijih holivudskih nagrada. Zato su jučerašnje nominacije za Oskara negativno iznenadile publiku i brojne ljubitelje jednog od ova dva ostvarenja.

Dok je „Openhajmer“ pokupio rekordnih 13 nominacija, „Barbi“ film je dobio svega 8, a nominacije u nekim od najvažnijih kategorija su izostale.

Opšte nezadovoljstvo na društvenim mrežama izazvao je izostanak priznanja za Gretu Gervig i Margo Robi. Greta nije nominovana za „Najboljeg reditelja“, a Margo je preskočena u kategoriji za „Najbolju glavnu žensku ulogu“.

Sada je njihov kolega, poznati glumac Rajan Gosling odlučio da se oglasi povodom cele situacije. On je u popularnom filmu tumačio Kena i zahvaljujući ovoj ulozi je nominovan u kategoriji za „Najbolju mušku sporednu ulogu“, ipak i pored razloga za radovanje, on nije mogao da ne prokomentariše nepravdu načinjenu njegovim koleginicama.

„Neverovatno sam počastvovan što sam nominovan uz moje kolege i takve neverovatne umetnike u godini u kojoj je snimljeno toliko sjajnih filmova. Nikada nisam mislio da ću ovo da kažem, ali počastvovan sam i ponosan što je nominacija zbog mog predstavljanja kao plastična lutka Ken. Ali Ken ne postoji bez Barbi, a film „Barbi“ ne postoji bez Grete Gervig i Margo Robi, dve osobe koje su najodgovornije za ovaj istorijski, globalno priznat film. Nijedno priznanje za bilo koga na filmu ne bi bilo moguće bez njihovog talenta i genijalnosti“, započeo je svoje otvoreno pismo Rajan, a potom otkrio koliko je razočaran situacijom.

google
Foto: Youtube printscreen/Warner Bros. Pictures

„Reći da nisam razočaran što nisu nominovane u svojim kategorijama bi bilo nedovoljno. Uprkos svemu i sa samo par bezdušnih i oskudno odevenih lutaka, one su nas naterale da se smejemo, slomile su nam srca, pomerile granice kulture i napravile istoriju. Njihov rad je morao da bude prepoznat sa svim ostalim zasluženim nominacijama“, istakao je on, a potom se osvrnuo i na nominaciju koleginice Amerike Ferere, koja je došla kao iznenađenje, ali i oduševila mnoge.

„Nakon što sam ovo podelio, toliko sam srećan zbog Amerike Ferere i drugih neverovatnih umetnika koji su doprineli svojim talentima kako bi se napravio ovaj revolucionarni film.“

rajan gosling
Foto: Instagram printscreen/pubity

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz