Pretraži

Objavljene nominacije za Oskara: Jedan filmski hit ponovo rekorder, a mreže bruje o filmu koji je „pokraden“

Showbiz
1
oskar
Foto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Najvažnija noć u Holivudu, poznata i kao godišnja dodela Oskara, nas očekuje za nekoliko nedelja, a sada su izašle i zvanične nominacije za ovaj događaj godine!

Poput brojnih drugih dodela nagrada i Oskari su pomereni zbog štrajka glumaca i producenata, te nas ovaj veliki crveni tepih i dodela Akademije očekuje 10. marta.

Prethodnu godinu definitivno su obeležila dva filma potpuno različitog senzibiliteta, koja su oborila brojne rekorde i punila bioskope širom sveta mesecima. Radi se naravno o filmu „Barbi“ i „Openhajmer“. Ipak, ove nominacije nisu protekle bez iznenađenja, te je nekoliko filmova uspelo da prestigne „Barbi“ na listi.

Film „Openhajmer“ je potpuni rekorder sa čak 13 nominacija i to u sledećim kategorijama: „Najbolja fotografija“, Kilijan Marfi za „Najbolju mušku glavnu ulogu“, Emili Blant kao „Najbolja glumica u sporednoj ulozi“, Robert Dauni Džunior kao „Najbolji glumac u sporednoj ulozi“, Kristofer Nolan za „Najboljeg reditelja“, „Najbolji adaptirani scenario“, „Najbolji originalni rezultat“, „Najbolje editovanje filma“, „Najbolja kinematografija“, „Najbolji zvuk“, „Najbolji produkcijski dizajn“, „Najbolji kostim“, „Najbolja šminka i frizura“.

Iako su pojedine nominacije izostale, „Barbi“  je sa 8 i dalje prvi vrhu, od kojih su dve nominacije u istoj kategoriji: „Najbolja fotografija“, Amerika Ferera za „Najbolju glumicu u sporednoj ulozi“, Rajan Gosling kao „Najbolji glumac u sporednoj ulozi“, „Najbolje adaptirani scenario“, „Najbolja originalna pesma“ za „I’m just a Ken“ i „What Was I Made For“, „Najbolji produkcijski dizajn“, „Najbolji kostim“.

Jedan film je jedno od najboljih režisera svih vremena je osvojio simpatije publike i sa čak 10 nominacija prestigao „Barbi“ na listi, a radi se o filmu Martina Skorsezea „Ubice cvetnog meseca“. Ipak, ovaj filmski hit prestigao je film „Jadna stvorenja“ od Jorgosa Lantimosa sa čak 11 nominacija. Ništa manje nije popularna ni „Anatomija tela“ sa čak 5 nominacija.

Društvene mreže već bruje o Oskarima, a izdvojila su se mišljenja pojedinaca da je „Barbi“ film pokraden. Mnoge je, između ostalog, iznenadila činjenica da je režiserki Greti Gervig izostala nominacija, kao i Margo Robi koja nije u kategoriji za „Najbolju žensku glavnu ulogu“.

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz