Pretraži

ŠAKIRA KAŽNJENA SA 7,3 MILIONA EVRA: Prevačica priznala krivicu, prinuđena da plati odštetu kako bi izbegla zatvorsku kaznu

News
1
Foto:Printscreen/Instagram:shakira

Zbog utaje poreza pevačica Šakira bi mogla da bude osuđena na tri godine zatvora, ali ukoliko reguliše kaznu do toga neće doći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Instagram (@instagram)

Šakira je danas imala prvo suđenje u vezi prevare, jer u periodu od 2012. do 2014. godine ona nije plaćala porez, te je time oštetila Španiju za 14,5 miliona eura.

Njena neto vrednost je 240 miliona funti, a biće kažnjena sa 6,4 miliona funti i to za čak 6 krivičnih dela poreske prevare.

Danas je zvanično objavljen sporazum u kom je Šakira priznala krivicu, ali će ona morati da plati 430 hiljada evra kako bi izbegla zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Šakira je nedavno otplatila i porez za koji su je španski zvaničnici optužili zbog izbegavanja plaćanja, pa je cigra koju je morala da isplati došla do 17 miliona evra sa sve kamatom.

Slavna pevačica je dala izjavu nakon suđenja i rekla da nije kriva, ali da ne želi više da troši svoje vreme na sudu i da ne može da dozvoli da je deca gledaju u takvom stanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

– Izuzetno se divim onima koji su se do kraja borili protiv ove nepravde, ali za mene, danas, pobeda je povratak vremena za svoju decu i svoju karijeru – rekla je ona.

Šakira je osudila španske vlasti zbog gonjenja, jer kako ona kaže njen slučaj je sličan sa drugim slučajevima u kojima su vlasti osuživale sportiste i druge visokoprofilisane osobe.

– Takvi slučajevi crpe ljudima energiju, vreme i spokoj godinama – rekla je Šakira za DejliMejl.

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz News