Pretraži

TOP 3 FILMA KOJA MOŽETE POGLEDATI OVOG VIKENDA: Spremite se za uživanje u filmskom maratonu

Popcorn
1
FILMA
Foto: Youtube printscreen/Blumhouse

Kako se sve češće velikom brzinom pojavlje veliki broj filmova teško je odbarati one prave, a ponekad ni pored veliog izbora nismo sigurni šta gledati, pa vam zbog toga mi donosimo predlog za top tri filma koji su izašli ove godine, a već dobili veliku pažnju publike.

Kako nam predstoje hladni dani sve više nas se opredeljuje da umesto da izađe napolje ostane u toplim domovima. Uglavnom se u takvim trenucima odlučujemo da čitamo neku knjigu ili gledamo neki film, ali se sigurno svima vama desi trenutak da ste odlučili da napravite filmsko veče i imate sve neophodno osim – ideje. U tom trenutku počinje pretraga, gledanje trejlera, istraživanje koje traje toliko da dok pronađete odgovorajući film prođe vas i volja za njih.

Upravo zbog toga mi vam preporučujemo top tri filma koja su izašla ove godine, kako biste ovoga vikenda mogli da se ušuškate u svoje krevete i bacite se na gledanje.

Totally Killer

Ova priča predstavlja mešavinu horora i komedije sa primesama naučne fantastike. Kada ga pogledate u njemu možete pronaći sličnosti sa filmovima „Halloween“ i „Back to the Future“.

Ovaj film koji je pravo oličenje igranja žanrovima u glavnoj ulozi ima mladu glumicu Kirnan Šipku koja glumi šesnaestogodišnju Džejmi koja putuje u budućnost kako bi spasila život svojoj majci.

Sama radnja odigrava se u dva vremesnka razdoblja, 2023. i početak osamdesetih u koje se Džejmi vraća. Film počinje tako što se stanovnici malog mesta prisećaju ubistava koja su se desila 1979. kada su tri šesnaestogodišnjakinje, tri drugarice ubijene u razmaku od tri dana, a poslednje ubistvo se desilo u Noći veštica te godine. Ono što spaja ova tri ubistva jeste da je ubica imao masku i da je svaku devojku ubo nožem 16 puta.

34 godine kasnije, njihova četvrta drugarica i dalje živi u strahu od ubice, kog nikada nisu pronašlii, i to sa razlogom. On se nakon 34 godine vraća i ubija je na isti način na koji je ubio i njene drugarice. Četvrta drugarica je zapravo Džejmina majka, a noć nakon njene smrti ubica dolazi i po Džejmi. Bežeći od njega ona ulazi u vremensku mašinu i teleportuje se u dan kada je ubijena prva devojka.

Džejmi veruje ako uspe da spasi njih uspeće i svoju majku, ali igranje za prošlošću uvek donosi određene posledice.

The Killer

Dejvid Finčer nas je počastio svojom novom vizijom hladnog i okrutnog sveta u filmu „The Killer“, i kako to obično biva sa njegovim vizijama, automatski podelio pubiku.

U ovom filmu Majkl Fazbinder tumači profesionalnog ubicu koji na početu film pravi veliku grešku – on promašuje svoju metu. Ta greška nije mogla da prođe tek tako i zbog nje ispašta i on i njegova partnerka. Nakon što umalo ostane bez partnerke on odlučuje da svojim poslodavcima pokaže da je on ipak perfekcionista i profesionalac. Svi greše, ali on je spreman da ispravi svoje greške. To da je profesionalac uočiće i na svojoj koži. Ono što dodatno povećava tajnovitost ovog filma jeste što ime glavnom junaku ne saznajemo do samoga kraja.

Kako krtičare navode Finčer je uzeo grafičku novelu „The Killer“ kao osnovu i rešio da ispriča priču o sebi, pedantnom perfekcionisti i geniju kome ostatak sveta ne daje pravo na grešku, zbog čega mora konstantno da nam se dokazuje.

Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji – nastavak poznatog filma

Svi se sećamo priče o Ketnis, Piti i Gejlu i njihovim borbama protiv Kapitola i Igara gladi. Ova trilogija rađena po knjizi Suzane Kolins prvivukla je veliku pažnju još prvim filmom koji se pojavio 2012. godine. Naročito mlađa populacija bila je tužna kada je došao kraj, a sada se ova radnja vraća na početak i to – na sami početak.

Dolazi nam priča koja prikazuje kako je sve počelo kao i gde su bili počeci predsednika Snoua. Ovo ostvarenje prikazuje desete igre gladi smeštene 64 godine pre prvog filma. Lusi Grej predstavlja siromašni okrug 12, osamnaestogodišnji Kornelius Snou je njen mentor. Svi izgledi su protiv njega, Lusi se ne predviđa pobeda, ali nakon što prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve uspe da zaokupi pažnju celog Panema, Snou pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist.

Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi trkaju se sa vremenom kako bi preživeli i otkrili ko je ptica pevačica, a ko zmija.

 

 

 

 

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn