Pretraži

DETALJ KOJI SE KRIJE NA SVAKOJ REKLAMI ZA APPLE MNOGIMA JE PROMAKAO: Otkrivena dugo čuvana tajna poznatog brenda!

Hi-Tech
0

Razlog zašto je vreme na svim Apple proizvodima podešeno na 09:41 malo je ljudi znalo, a sada je jedan od zaposlenih u kompaniji Apple-a otkrio dugo čuvanu tajnu.

Mnogi koji su uočili ovaj detalj pitali su se zašto je vreme na baš svim Apple proizvodi u reklamama podešeno na 9:41 a.m., a reč je o poažljivom planiranju svih detalja vezanih za prezentaciju proizvoda Stiva Džobsa.

Naime, kada je prvi put predstavljan Iphone uređaj, oraganizatori prezentacije procenili su da će se ključni trenutak otkrivanja proizvoda dogoditi oko 40. minuta prezentacije, pa su postavili vreme na 9:42 a.m. kako bi bili sigurni da će to biti blizu stvarnog vremena na satovima publike.

Međutim, Džobs je pri probama prezentacije odlučio da će prvi iPhone otkriti tačno u 9:41 a.m., pa su naknadno prilagodili vreme na proizvodima. Kada je Džobs predstavio originalni iPhone na MacWorld 2007, slika telefona s uključenim ekranom pojavila se na ekranu iza njega tačno u 9:41 a.m. I tako je rođena „magična“ formula za prikazivanje vremena na Apple proizvodima.

Apple je uspeo da stvori ne samo proizvode već i celokupno iskustvo koje izaziva osećaj prestiža i posebnosti. I tačno postavljanje vremena na promotivnim fotografijama je samo jedan od mnogobrojnih primera te posvećenosti detaljima.

Ova kompanija se vodi time da detalji jako znače, pa zbog toga obraćaju pažnju na detalje koje mi ne bi ni primetili.

Naravno, postoji u Apple-u izuzetak, te odstupanje od pravila 09:41 i to sve zbog Apple Watch-a.

Naime, Apple sat fotografiše se uvek u 10:09 a.m, čime je ispraćena tradicija u svetu satova gde je estetski prihvatljivo postaviti kazaljke tako da je kazaljka koja pokazuje sate pozicionirana malo posle 10, a minutara malo pre 2, stvarajući simetričan oblik koji ističe logotip sata ili drugi grafički element ispod broja 12.

Apple je očigledno odlučio da postavljanje kazaljki na 9:41 jednostavno ne bi izgledalo ispravno. Fascinantno kako i u takvim detaljima pronalaze harmoniju i estetski sklad.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Hi-Tech