Pretraži

Vraća se jedan od najomraženijih trendova: Influenserke ovaj komad spremno čekaju, a cena je prava „SITNICA“

Fashion
0
Foto: NGRE / Backgrid USA / Profimedia

Svet mode je neretko prava inspiracija, a ponekad samo poželimo da nešto od toga nismo ni videli. To će biti slučaj i ove godine kada nam nešto govori da se patike sa platformom vraćaju u modu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladenka Meli❤ (@vladenkaaa)

Iako se svi dobro sećamo trenda „patike na štiklu“ koje smo svi pre 15 godina ponosno nosili, mnogi od nas ovaj period ipak bi rado zaboravili.

Međutim, modna industrija donosi novo, ne baš tako prijatno iznenađenje, i po svemu sudeći vraća trend koji već godinama važi za jedan od najomraženijih i najbizarnijih,

Dobro poznate Isabel Marant patike su se mogle videti na mnogim poznatim ličnostima, a neretko su ih nosile i „obične devojke“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Terlutter (@lenaterlutter)

Pored Isabel, i Nike je ispratio ovaj trend, pa je imao svoje modele patika na štiklu koje su ljubitelji ovog brenda bez premišljanja kupovali, iako si izgledale podjednako loše kao na primer baletanke.

Skoro 15 godina kasnije sve nagoveštava da će se ovaj trend vratiti, a to smo mogli i da pretpostavimo kada smo videli da poznati brendovi proizvode patike sa običnom štiklom.

Naravno i u tome je Nike bio prvi pa su svoje sportske modele “oplemenili“ sa malim tankim štiklicama za ljubitelje street style-a i hypebeast-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANCUȚA SARCA (@ancutasarca)

Ovi modeli patika naišli su na veliku osudu onih koji su za ovaj trend imali samo jednu reč, a to je „jedno veliko ne“, dok su drugi pak sa ponosom šetali u njima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANCUȚA SARCA (@ancutasarca)

Sama evolucija patika kroz godine pokazuje nam da moda se menja, ali i vraća, a na nama je da li ćemo prihvatiti to ili ne i da li ćemo se prikloniti „novom-starom“ trendu i izaći iz zone komfora, ili ćemo ostati pri stavu da štikle ni u kom slučaju ne mogu i ne treba da budu deo sportske obuće.

Cene patika za koje se priča da će se vratiti na velika vrata nisu baš pristupačne, ali nesumnjivo postoji mogućnost da će influenserke prve “potrčati“ da ih kupe, pa je neminovno da ih vidimo i uživo, a ne samo na internetu.

Foto:Printscreen/Mytheressa

Cena jednog od modela koji se mogu naći kod začetnice ovog trenda, Isabel Marant, je skromnih 400 evra.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Fashion