Pretraži

Svi detalji najvažnijeg modnog događaja: Dres kod, šta se očekuje od zvanica i koje holivudske zvezde će voditi ovogodišnju Met Galu (VIDEO)

Showbiz
0
blejk lajvli
Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon brojnih dodela nagrada, približava se i najvažniji modni događaj godine – Met Gala, koji će se tradicionalno održati prvog ponedeljka u maju.

Najvažnija modna noć je tek u maju, ali je glavna urednica Voga Ana Vintur još u novembru prošle godine otkrila temu koja će obeležiti 2024. godinu.

Ona je saopštila javnosti da je tema sledeće Met Gale: Uspavana lepotica – Buđenje mode.

Svi učesnici dolazeće Met Gale inspiraciju mogu naći u samom liku Uspavane lepotice ili u nekoj od Diznijevih princeza.

Prva asocijacija je svima naravno princeza Aurora iz Uspavane lepotice, ali to je samo jedna tačka koja im može poslužiti za ideju, jer su oni sa ovom temom imali viši cilj – da se zvanice osvrnu na nekadašnju modu i da tim putem uz svoje dizajnere kreiraju svoju savršenu toaletu koju će pokazati 6. maja na crvenom tepihu.

Sada, Vog je saopštio više detalja o samoj temi, dres kodu, kakva će biti izložba u Metropliten muzeju, kao i koje poznate ličnosti će voditi ovogodišnji Met.

Dres kod je „Bašta vremena“, a sama izložba u muzeju će se sastojati od 50 komada odeće koja je previše osetljiva i delikatna da bi se ikada ponovo nosila. Kompletna kolekcija će prikazati 250 modela iz prethodna četiri veka koja su uzeta iz stalne postave muzeja.

Ključni element teme biće priroda kao „metafora krhkosti mode“ koja će pomoći posetiocima da „ispitaju ciklične teme ponovnog rođenja i obnavljanja“.

Od Met Gala 2024. godine se očekuje da „prikaže modni niz koji datira još od 17. veka i engleske ere kraljice Elizabete koji prihvata lepotu prirodnog sveta – njegovu delikatnost i osetljivost. Moderniji, manje delikatni komadi prožeti istim duhom biće prikazani uz njih i razbijeni u tri podteme: zemlja, more i nebo“.

Svake godine gala ima poznata lica koja vode i predstavljaju temu, a ove godine urednici Ani Vintur priključiće se Bed Bani, Kris Hemsvort, Dženifer Lopez i Zendeja. Vog je na svom Instagramu podelio snimak lažnog dopisivanja njih petoro prilikom čega je i otkriven dres kod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Ovo će biti prva Met Gala za glumca Krisa Hemsvorta, Bed Bani se našao kao gost već 3 puta, Zendaji će ovo biti 6 pojavljivanje, dok je Dženifer imala čak 13 pojavljivanja na crvenom tepihu ovog modnog događaja.

Ono o čemu se najviše spekuliše jeste definitivno spisak zvanica, koji se čuva u strogoj tajnosti i o kome se ništa ne zna praktično do samog događaj.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz