Pretraži

Skandal obeležio drugo polufinale Evrovizije! Ova zemlja PREKRŠILA je važno pravilo, fanovi takmičenja pobesneli (VIDEO)

Showbiz
0
Credit: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

Drugo polufinale „Evrovizije“ održano je sinoć, a nastupi i numere zemalja koje se takmiče zasenio je skandal koji je napravila Italija!

U drugom polufinale izabrano je 10 predstavnika koji će se takmičiti u finalnoj večeri 11. maja. Poznato je da samo takmičenje ima brojna pravila koje sve zemlje učesnice, ali i zemlje koje glasaju moraju ispoštavati. Međutim, italijanska televizija je sinoć napravila veliku grešku i prekršila jedno od najvećih pravila.

S obzirom na to da sve zemlje glasaju, ali da se glasovi polufinalnih večeri i samog finala ne objavljuju do kraja takmičenja, javno pokazivanje rezultata smatra se ozbiljnim prekršajem. Upravo to se desilo sinoć Italiji u toku prenosa na nacionalnoj televiziji.

Oni su navodno slučajno objavili rezultate glasanja, što su brojni korisnici mreža zabeležili i počeli masovno da dele. Na ekranu su izašli procenti glasova za svaku zemlju, prema kojima je Italija masovno glasala za Izrael koji je u njihovoj zemlji osvojio 39,31 odsto glasova, dok je Malta osvojila 2,19%, Albanija 6,68%, Grčka 5,29%, Švajcarska 5,29%, Češka  2,48%, Austrija 2,84%, Danska 2,93%, Jermenija 5,83%, Letonija 2,91%, San Marino 3,54%, Gruzija 6,64%, Belgija 1,68%, Estonija 2,8%, Norveška 1,55%.

S obzirom na to da je prekršeno jedno od najstrože zabranjenih pravila Evrovizije mnogi zahtevaju i očekuju od  organizacije da sankcioniše Italiju.

Deset zemalja koje su večeras prošle u veliko finale „Evrovizije 2024“ su: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija, Jermenija.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz