Pretraži

Proslavljeni srpski stilista Stefan Orlić zaslužan za vizuelni identitet austrijske evrovizijske predstavnice: O njenim brutalnim stajlinzima bruji EVROPA, a evo kako je došlo do saradnje

Showbiz
0
Foto: Antonio Ahel/ATA Images, Jessica GOW / AFP / Profimedia

Ove godine Austriju na Evroviziji predstavlja mlada i perspektivna pevačica Kalin sa numerom „We will rave“, a za njen vizuelni identitet zadužen je naš proslavljeni stilista Stefan Orlić.

Kalin se nedavno našla na kratkoj turneji kako bi ispromovisala svoju pesmu pred put u Malme, a u sklopu nje se našla i u našoj zemlji, te je tom prilikom progovorila o poznanstvu sa Orlićem i otkrila da joj je dugogodišnja želja bila da sarađuje upravo sa njim.

On kreira sve stajlinge koje nosim za konferencije, kao i ovo što je na meni. On, takođe, dizajnira moj autfit za nastup na Evroviziji. Sećam se da sam videla autfit hrvatske pevačice Albine kada se takmičila na Evroviziji i da sam pomislila ‘Wow, ko je radio ovaj stajling’, istražila sam ga i sačuvala njegovo ime. To je bilo pre tri godine i sada kada sam izabrana da se takmičim na Evroviziji rekla sam okej i znala sam tačno koga ću pozvati“, rekla je austrijska predstavnica tom prilikom.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Kalin je svoju numeru izvela u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije i prošla u finale, a od samog pojavljivanja u Švedskoj posebnu pažnju je privukao njen atraktivni izgled na svim događajima, pa i na samoj sceni.

Credit: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Sada je Stefan Orlić ekskluzivno za naš portal progovorio o saradnji sa austrijskom pevačicom, te otkrio da je ceo njen nastup nastao iz njegove ideje o autfitima.

„Krajem januara sam dobio poziv od Marvin Ditman iz Austrije koji je u timu Kalin sa pitanjem da li sam zainteresovan da radim Austriju za Evroviziju 2024. godine. Moj rad su primetili kada sam radio Hrvatsku 2021. na Evroviziji i od tada su počeli da prate mene i moj rad. Kako se trenutno nalazim na usavršavanju u Americi, ovaj poziv je bio veliki izazov za mene. Sa zadovoljstvom sam ga prihvatio, ali moram priznati da je ovo za mene bio najzahtevniji i najobilniji projekat. Moj angažman je krenuo prvo za sva njena pojavljivanja pre i tokom same Evrovizije kao i za sam stage nastup. Kao neko ko ima preko 18 godina iskustva želeli su da čuju kako ja vidim njen nastup u svakom smislu, kao neku moju art direkciju, koja ih je inspirisala da osmisle sve što ima veze sa njenim nastupom“, istakao je on.

Credit: Jessica GOW / AFP / Profimedia

Stilista je progovorio i o inspiraciji, i između ostalog otkrio da su svi detalji kostima pravljeni ručno i posebno za Kalin, a među materijalima koje je koristio su i skupoceni Swarowski kristali.

„Predložio sam preko 12 različitih ideja kostima i odlučili smo se da realizujemo dva za glavni nastup kako bi videli koji se bolje ponaša na sceni. Dosta elemenata za kostim sam poslao iz USA. Sve se namenski pravilo za nju od obuće do kostima. Bilo je jako važno napraviti kostim koji Kalin nece sputavati u pokretu, a sa druge strane da dobijemo efektan scenski kostim. Reflektujući materijali, Swarowski kristali, konstrukcija kostima koja je takva da kostim deluje kao da je deo njenog tela. Metalic silver materijal koji daje čvrstinu u formi i snažnu konstrukciju, a sa druge strane transparentni materijal koji pokazuje njenu kožu omogućava da sve izgleda tako lagano. Puno sati ručnog rada, gde se obraćala pažnja na najsitnije detalje je i rezultiralo ovakvom reakcijom, da svi komentarišu kako je Kalin jedna od najzgodnijih i najlepših učesnica na Eurosongu.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaleen (@kaleenmusic)

Orlić je za kraj progovorio i o krajnjem izgledu i nastupu Kalin i njenih plesača na velikoj sceni, te je otkrio koliko stajlinga je uradio za poznatu pevačicu, kao i nešto o dizajnerima koji su bili njegov izbor u ovom projektu.

„Na samoj sceni uz Kalin se pojavljuju i plesači koje vizuelno nismo želeli puno da prikazujemo, ideja je da su oni kao deo scenografije. Da imaju kostim koji nije previše stilizovan, ali i da nije običan, a dovoljno efektan za scenu. Pored glavnog nastupa, za Kalin sam pripremio preko 30 stajlinga koje je ona ponosno nosila i pokazivala tokom trajanja evrovizijske euforije. Puno stvari joj se pravilo namenski, ali bilo je tu puno dizajnera iz čitavog sveta, Amerike, Nemačke, Srbije, Hrvatske, UK…“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaleen (@kaleenmusic)

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz