Pretraži

„Kamper je kasnio, crkli su nam osigurači, a onda i akumulator…“: Kako su izgledali Nikolini dani hodočašća „iza kamere“ – evo šta im je najteže padalo i koje probleme su imali u Grčkoj

Izvor:  IDJTV
|
Showbiz
0
Foto: Blasko Gavric

Nakon 31 dana hodočašća i humanog i herojskog podviga koji je oduševio region, Nikola Rokvić stigao je na svoj cilj – na Eginu, u manastir Nektarija Eginskog.

Nikola je iz Srbije krenuo pešaka do Grčke kako bi u sklopu fondacije „Porodica“, koju je osnovao sa suprugom Bojanom, prikupio novac za decu, pre svega bolesnu, ali i za onu koja nemaju brigu ili su talentovani, a nemaju pomoć i podršku.

Rokvić je tokom 31 dana prelazio između 35 i 40 kilometara po danu, osim poslednjeg kada je prešao 59 kilometara, a tokom celog puta najveću podršku su mu pružali njegova supruga, deca, majka, kao i brojne poznate ličnosti koji su svakodnevno delili pevačevu akciju na svojim društvenim mrežama.

Ipak, ono što je manje poznato jeste da je na putu od Beograda do Egine Nikola najveću pomoć imao od tima koji ga je kamperom pratio tokom svih 30 dana, a koji su činili naš poznati reper Blaško Gavrić, poznatiji kao Žobla, i još dvojica njegovih bliskih prijatelja – Aleksandar i Mladen, koji su mu svakodnevno pružali nesebičnu podršku i pomoć.

Pročitajte i: „Put na kom je pobedila vera, ljubav, zajedništvo…“: Nikola Rokvić završio hodočašće, pevač humanim podvigom oduševio region i prikupio NEVEROVATNU sumu novca

Iako je javnost širom regiona bila u prilici da putem Nikolinog Instagram profila prati sva dešavanja sa putovanja, ali i detalje vezane za prikupljene donacije o čemu je pevač svakodnevno obaveštavao javnost, Nikola i njegov tim tokom putovanja susretali su se sa brojnim preprekama o kojima je sada za IDJTV progovorio jedan od njegovih najbližih prijatelja, i saputnik u ovom humanom i herojskom podvigu, Blaško Gavrić.

Foto: Instagram/nikolarokvic/zobla

Reper je za naš portal otkrio detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti i priznao da se ekipa tokom 30 dana putovanja susretala sa brojnim problemima, koje su, srećom, svojom snalažljivošću i brzim rekacijama „u hodu“ su uspevali da reše, a kako kaže, iako je i za ostatak Nikolinog tima ovo bio veliki izazov i nimalo lak zadatak, u odnosu na sve ono što je pevač prošao tokom prethodnih mesec dana – ne mogu da kažu da je njima bilo teško.

Kad pogledam šta je Nikola sve uradio, koliko je prešao i kako se odricao svega, ne smem da kažem da je nama bilo teško. Ali da je bilo lako, nije – započeo je priču Žobla, pa ispričao koji je bio prvi problem sa kojim su se suočili na samom početku putovanja:

Imali smo problem što nam je kamper stigao dan kasnije, pa smo se tri puta prepakivali, išli za Beograd, pa se vraćali, pa sutra opet, pa se vraćali i tako dok smo dobavili sve, dok smo se prepakovali i krenuli. Trebalo nam je nekih 5-6 dana da uđemo u neki normalan ritam i rutinu kako ćemo i šta da radimo. Tek posle šestog, sedmog dana se malo smanjila tenzija. A na putu se bukvalno desilo sve – prvo su nam crkli osigurači, posle nam se ispraznio akumulator, nismo znali da se frižider automatski prebacuje na akumulator kada nestane plina. Umalo i da ostanemo bez benzina, jer nam je dugo radio kamper u mestu… – ispričao je Žobla za IDJTV, pa otkrio kako je izgledala njihova dnevna rutina i na koji način su pomagali Nikoli tokom puta:

-Svaki dan smo imali te rutine da obilazimo Nikolu dva-tri puta dok on trči, da mu donosimo banane, vodu, bateriju za telefon, čokoladne energetske barove… Posle toga, kad on dođe, mi mu pomažemo da istegne mišiće, pravi se ručak i onda on ide na odmaranje, a mi radimo svoje dnevne obaveze. Ustvari, najveće „cimanje“ je bilo sklapati i rasklapati sve u kamperu, naći mesto, izneti sve, napraviti hranu, pa onda sve to sutradan spakovati, oprati i krenuti. To nam je oduzimalo najviše vremena, čak nas je Nikola nekoliko puta i čekao – jednom 20 minuta, jednom 10…

Žobla je potom otkrio i koliko teško im je padalo rano ustajanje, s obzirom na to da se cela ekipa tokom svih 30 dana budila u 5 ujutru.

Nekima je bilo buđenje problem u 5 ujutru – meni ne – rekao nam je Žobla kroz osmeh i nastavio:

U 5 smo ustajali uglavnom, poslednji dan u 4, a legali smo između 10 i 12 uveče – istakao je reper, a potom otkrio i da su u Grčkoj imali više problema nego tokom putovanja kroz Srbiju i Makedoniju.

Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic

Dosta veliki problem nam je bio kroz Grčku. Nismo imali neprijatnosti, ali su lokacije na kojima smo noćili bili „usred ničega“ uglavnom, tako da nismo mogli da se priključimo na struju i vodu. Bilo nam je teže da se organizujemo oko svega. Kroz Srbiju i Makedoniju su naši ljudi, tu smo imali dosta pomoći, svako nas je oberučke dočekao, davali su nam sve i svašta – od hrane, pića, para, slatkiša, svega…

Žobla je na samom kraju razgovora sumirao utiske i priznao da je doživeo iskustvo koje zauvek menja pogled na svet.

Bilo je jako zanimljivo i stvarno je bio veliki izazov. Mislim da će ovaj put da nas promeni sve, da će nam promeniti pogled na svet – ponosno je zaključio Žobla po završetku ovog velikog podviga i otkrio da ih je tokom celog puta, i u dobrim i u lošim trenucima, bodrila pesma „Marijo slavna“, koja im je, kako ističe, davala najveću snagu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz