Pretraži

„Put na kom je pobedila vera, ljubav, zajedništvo…“: Nikola Rokvić završio hodočašće, pevač humanim podvigom oduševio region i prikupio NEVEROVATNU sumu novca

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic

Posle tačno 30 dana hodočašća Nikola Rokvić stigao je na svoj cilj – na Eginu, u manastir Nektarija Eginskog.

Nikola je iz Srbije krenuo pešaka do Grčke kako bi u sklopu fondacije „Porodica“, koju je osnovao sa suprugom Bojanom, prikupio novac za decu, pre svega bolesnu, ali i za onu koja nemaju brigu ili su talentovani, a nemaju pomoć i podršku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Rokvić je tokom 30 dana prelazio između 30 i 50 kilometara po danu, a tokom celog puta najveću podršku su mu pružali njegova supruga, deca, majka, kao i brojne poznate ličnosti koji su svakodnevno delili pevačevu akciju na svojim društvenim mrežama.

Tokom hodočašća skupljeno je nešto manje od 32 miliona dinara, a zahvaljujući ovom novcu kupovali su se skupi aparati za dečju onkologiju. Reč je o aparatima za rano otkrivanje karcinoma mozga kod dece. Od prikupljenih sredstava renovira se i deo dečje onkologije.

Kada je kročio na posed manastira, Nikola se poklonio Svetom Nektariju, klekao ispred njegovog groba i poklonio se njegovim moštima. Pored brojnih vernika, Nikolu je ispred manastira dočekala njegova porodica, supruga sa njihovo troje dece, majka i brat.

„Ovo je jedno životno putovanje, putovanje gde je pobedila vera, ljubav, zajedništvo, milosrđe, požrtvovanje, preobraženje i milost božija. Zahvalan sam svima, zahvalan sam našem narodu, zahvalan sam svim drugim narodima jer su ovo prihvatili sa ljubavlju, razumevanjem i bez bilo kakvih osuda. Ponosan sam što ima jako dobrih ljudi, i moje drage kolege se odazivaju na koncerte i sve akcije, davali su mi veliku podršku. Svi zajedno smo koračali putem Egine i svih nekih lepih vrlina“, kazao je ispred manastira Svetog Nektarija, za Nova.rs Nikola Rokvić.

Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic

Porodica, kako nosi ime i fondacija koju je sa svojom suprugom osnovao, je uvek pa i na ovom putovanju bila njegov najveći motiv i najveća podrška.

„Porodica je sve, ona je osnova, najsitnija ćelija, kvark postojanja čovekovog i bez porodice i bez bližnjih i mojih prijatelja koji su bili sa mnom na putu, ništa ne bih mogao da uradim. Porodica je uvek tu, i kada je dobro i kada je manje dobro, zato treba da je negujemo kao zenicu oka svoga“, istakao je on.

S obzirom na to da ga je na Egini dočekala supruga Bojana, ona je otkrila kako se oseća nakon Nikolinog ispunjenog cilja, a i sada kada je cela porodica na okupu.

„Ovaj put za njega je mnogo značio, mnogo više od sakupljanja sredstava ovog konkretnog puta. Ono što ja volim da napomenem jeste da je to samo delić, koji jeste važan, ali se suština krije u poruci ovog puta. Krije se u onome što on pruža ljudima, uzorima koje pruža mladima a to je da treba da pričamo delima a ne rečima, da su granice samo unutar naših misli i da je sve moguće ako to zaista želimo i verujemo u Boga. Nikoli je jako važno da probudi svest mladih, da krenu putem vere, da idu duhovnim putem a ne nekim drugim. Mnogo se toga menjalo tokom generacija, deca idu nekim putevima koji i nisu tako dobri često ne vode nikuda“, rekla je za Nova.rs Nikolina supruga.

Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic

Nakon iscrpnog puta, pevač je otkrio da li planira još hodočašća, te je udelio i važan savet svim ljudima.

„Nadam se da će biti. Kada bi ljudi znali koliko je ovo lepo i koliko na takvom putu Gospod pokazuje sve lepote i sve blagodati stvarnosti, svi bi krenuli na neki ovakav put. Ne mora da bude ovako dugačak ali dovoljno je i par kilometara dnevno, da čovek izbistri glavu. Jer ako je to sa blagoslovom i u slavu Božiju onda to bude i spasonosno.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz