Pretraži

Ko je reper koji se našao na hodočašću sa Nikolom Rokvićem? Sarađivao je sa nekim od najpoznatijih imena rep scene, a poslednjih mesec dana bio je najveća podrška pevaču

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic

Nikola Rokvić završio je svoje jednomesečno hodočašće do Egine, ali on se ovo putovanje nije zaputio sam, već je konstantno bio okružen grupom najbližih prijatelja, među kojima se našao i jedan reper.

Nikola je na hodočašće krenuo u okviru fondacije „Porodica“, koju je osnovao sa svojom suprugom Bojanom, a za cilj je imao da za mesec dana pešaka dođe do manastira Nektarija Eginskog i prikupi sredstva za bolesnu i ugroženu decu i dečije bolnice. On je svoj put završio sa prikupljenih 32 miliona dinara koja su otišla na kupovinu skupih aparata za decu na onkologiji, kao i za obnovu jedne bolnice.

Tokom puta, Nikola je bio okružen sa nekoliko prijatelja koji su ga pratili automobilima i kombijem i beležili njegovo hodočašće kako bi podigli svest o njegovom cilju na društvenim mrežama. Jedan od članova ove grupe bio je i reper Blaško Gavrić, poznatiji kao Žobla.

Žobla je na domaću rep scenu stupio 2007. godine sa pesmom „Vidi moje felne“, on je ovu numeru i ekranizovao 2008. godine, a potom je 2010. ovaj singl ozvaničen sa remiksom Marka Gramofondžije i drugim remiksom kog je uradio DJ Rahmani, a zatim su izašle još dve pesme sa Boškom Ćirkovićem Škabom, članom popularnog rep sastava „Beogradski sindikat“..

Nakon remiksa Gramofondžije, zapažen je bio i Žoblin nastup sa ovim producentom na Beer festu 2010. godine.

Nakon toga Žobla, Škabo, Marlon Brutal i DJ Ajron 2010. godine osnivaju grupu pod nazivom Fantastična četvorka (F4). Oni su zajedno snimili nekoliko pesama, a iako se nikad nisu zvanično progasili bendom, oni su na njihovu grupu gledali kao na „okupljenu braću“ i često su nastupali zajedno.

Posle nekog vremena, tačnije 2017. godine, usledio je sada već legendarni album sa Škabom, „Kalaši i nive“. Ovaj album bio je poseban po tome što su dva repera odlučila da ga izdaju u fizičkom obliku, odnosno na kaseti.

Prva dva tiraža su rasprodata u roku od dve nedelje, tako da je konačno kucnuo čas da se hitovi sa najprodavanije kasete Srbije pojave i u digitalnom formatu i to na „Jutjub“ kanalu Škabove izdavačke kuće Magmedia. Pesma koja se najviše izdvojila sa albuma bila je „Emoibruudo“, koju su Žobla i Škabo uradili u duetu sa popularnim dvojcem THCF-om, te je ona ubrzo dobila i svoj vizuelni identitet.

Blaško Gavrić Žobla 22.2.2022. godine izbacio je dve pesme pod zajedničkim imenom „Double“, od kojih jedna nosi naziv „Zove“, a druga „Od sutra“. Iako se delimično povukao sa muzičke scene, reper se aktivno bavi video produkcijom i učestvovao je u stvaranju brojnih spotova domaćih izvođača.

Žobla se sada našao kao jedan od glavnih saputnika proslavljenog pevača Nikole Rokvića na njegovom hodočašću. Pored konstantne podrške i pomoći, on je bio zadužen i da zabeleži celo njegovo putovanje i snimi svaki detalj njegovog puta do cilja.

Javno mu se zahvalio i sam Rokvić slikom i emotivnim opisom, kojim je otkrio koliko mu ovaj prijatelj znači.

„Prijatelj je čovek dobar, zdrave duše, misli ispravno, voli vrlinu, besprekornog je morala, veran je u ljubavi, iskren na rečima, postojane je duše, iskren je savetnik, otvoren je, istinoljubiv i pravdoljubiv.

Prijatelj oseća duševno raspoloženje prijateljevo i strada duševnim stradanjem svoga prijatelja. Pre nego mu se prijatelj i ispovedi, on ga pretekne i hita mu u pomoć pre nego mu je ovaj i zatraži i spremno mu se predaje i pomaže mu ako je u opasnosti. Brani prijatelja i izlaže se opasnosti njega radi. On je dobri savetnik, i stara se za čast i ime svoga prijatelja. Istinski prijatelj je moćna zaštita i ko je njega našao, našao je blago. Prijatelj je najveća sreća. Dobar prijatelj je neprocenjiva vrednost, dragocenija od svakog blaga. Njegovoj krasoti nema ravne. Prijatelj i u nesrećama i u radostima ostaje isti. Istinski prijatelj hvali vrednosti koje su pohvale dostojne i otvoreno kudi ono što je za kuđenje.

Ništa nije bolje od pravoga prijatelja. Savetovanje njegovo deluje jače od svakog leka na stradalnu dušu i napaćeno srce prijatelja. Njegove reči su životni lek. Dobar prijatelj može imati blagodatno dejstvo i na dušu i na telo prijatelja. Dobar prijatelj prima na sebe sve što nedostaje prijatelju i blaži najviše ono što se dobro čini, a onoga koji greši najviše ispravlja. Prijatelj postaje razum, osećanje i oko prijatelja. Prijatelj je oličenje vrline. Niko ko mrzi nije prijatelj. Grigorije Bogoslov kaže: „Veran prijatelj je blago sa dušom, zatvoreni vrt i zapečaćeni studenac što se u pravi čas otvara i iz kojeg se zahvata, a prijateljima nazivam dobre i lepe i one sa kojima smo sjedinjeni po vrlini“, napisao je on citirajući reči Svetog Nektarija Eginskog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz