Pretraži

Ko je Teya Dora, na kom prestižnom univerzitetu je studirala i zašto joj mnogi joj predviđaju svetsku karijeru

Izvor:  IDJTV
|
Showbiz
0
teya dora
Foto:Printscreen/Instagram:iamteyadora

Mlada umetnica Teya Dora nakon učešća na Pesmi za Evroviziju privukla je veliku pažnju javnosti, a mnogi nisu znali detalje o njoj, kao i njenoj muzičkoj karijeri.

Iako su za devojku pod imenom Teya Dora neki saznali tek na Pesmi za Evroviziju, ona se u muzičkom svetu nalazi već više od 5 godina, a iza sebe ima velike hitove koje je stvorila za druge.

Teya Dora, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U javnosti je postala prepoznatljiva od objavljivanja svog hita pod imenom “Džanum“ čime je opčinila sve slušaoce i postala najslušanija osoba sa naših prostora na Spotifaju.

 

Ko je Teya Dora?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEYA DORA (@iamteyadora)

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora predstavljače Srbiju na Evroviziji ove godine u Malmeu sa pesmom “Ramonda“. Šira javnost ju je upoznala posle pesme “Džanum“ koja se našla u hit seriji Južni Vetar.

Rođena je 1. maja 1992. u Boru, a srednju školu i Muzičku školu je završila u Beogradu nakon čega se uputila za Boston gde je postala stipendista prestižnog koledža “Berkli“ i bila na studijama solo pevanja.

Nakon diplomiranja jedno vreme je provela u Njujorku gde je pisala pesme na engleskom jeziku, a 2020. godine zbog epidemije se vratila u Srbiju i nastavila sa svojom karijerom na našim prostorima.

Teya Dora stoji iza velikih hitova

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEYA DORA (@iamteyadora)

Većina slušalaca ne zna da se iza velikih hitova koje obožavaju upravo krije Teya Dora. Za veliki broj Nikolijinih pesama je bila zadužena Teodora, počevši od pesme “Nema limita“, pa do nekih od pesama koje će se naći na Nikolijinom nadolazećem albumu “Lavina“.

Osim Nikolije, Teodora je sarađivala i sa Zoi, Jovanom Nikolić, Cobijem, Natašom Bekvalac, Albinom i ostalima.

Činjenica je da je Teodora jedna od školovanijih muzičara na našim prostorima, a pored pravljenja muzike, ni pisanje tekstova joj nije strano kao i pevanje bek vokala, a ne smemo da zaboravimo da stvara sopstvene pesme.

Očekuje je svetska karijera?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEYA DORA (@iamteyadora)

Ovako nešto ne bi bilo čudno kada bi se dogodilo, jer je njena pesma “Džanum“ postala planetarno popularna zbog čega je postala najslušanija oosba na Spotifaju na Balkanu. Njena pesma postala je prepoznatljiva i neretko se na Tiktoku može videti kako stranci pevaju njenu pesmu iz serije “Južni vetar“.

Njeno predstavljanje Srbije na Evroviziji je korak ka tome da postane svetski popularna pevačica, ali i muzičarka, te ne bi bilo neočekivano kada bi baš Teodora bila zadužena za stvaranje nekog stranog velikog hita.

Teya Dora na Pesmi za Evroviziju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Od izlaska Pesama za Evroviziju ona je bila jedan od favorita rame uz rame sa Breskvicom, a kako je i Breskvica sama istakla i njoj je Teya Dora bila favorit kao i mnogima. Obe su imale veliku podršku, ali su glasovi žirija presudili, pa je tako Teya Dora izabrana kao predstavnik Srbije u Malmeu na Evroviziji.

Njeni fanovi su bili oduševljeni zbog ove informacija, a mnogi se nadaju da će to i biti njen ulazak na velika vrata svetske karijere.

 

Bolni detalji iz privatnog života o kojima retko govori

Brojni detalji iz njenog života svakodnevno pune novinske članke, a nedavno je u javnosti progovorila i o najtežim životnim trenucima koji su ostavili dubok trag, a koji su joj bili inspiracija za pesmu „Džanum“ koja je stekla planetarnu popularnost.

Zahvaljujući ovoj numeri, ona je postala najstrimovanija osoba sa naših prostora na Spotifaju, međutim, baš u toku stvaranja ove emotivne numere, Teodora je prošla kroz tragediju u privatnom životu, o čemu je sada po prvi put progovorila.

„Dok sam radila na pesmi „Džanum“, moj tata se razboleo, jako teško i iznenadno. Čovek je generalno bio veoma jak i pozitivan, aktivan, nije se očekivalo da će se razboleti na način na koji se razboleo.

Jako brzo je umro. Ja sam pazila na njega, bio je kod mene i čuvala sam ga taj period, koji je bio veoma kratak. To se desilo u tom periodu kad sam pisala pesmu, tako da, to je bilo nešto onako meni najteže do sad u životu što sam doživela“, otkrila je ona za „Telegraf“.

Pevačica je neko vreme provela razdvojena od oca, s obzirom na to da je on zbog poslovnih obaveza morao da se preseli na Kipar, koji je ona počela da smatra svojim drugim domom.

„Kada sam bila drugi razred, sa 8 godina, on je otišao na Kipar da radi. Inače je bio grafički dizajner. Svakog letnjeg raspusta smo mi išli kod njega. U tom trenutku mi je Kipar bio kao drugi dom.

Posle dugo nisam išla, kad sam otišla u Ameriku da studiram, tada nisam išla ni na more generalno. Pa sam otišla prošle godine, čovek sa kojim je tata radio me je pozvao da dođem, želeli su da me vide.

Bila sam 14 dana, baš mi je bilo lepo, prisetili smo se svih tih momenata“, rekla je Teya Dora, a potom otkrila kako je i pobedu na PZE posvetila upravo ocu koji se takođe bavio muzikom i predstavljao joj najveću podršku na njenom muzičkom putu.

„Da, posvetila bih tati, zato što mislim da bez njega ne bih došla do ovde u muzičkom smislu, sve ono kako se moja muzika razvijala i kako sam stvarala. On je neko ko me je jako podržavao u tome, kao i mama, ali smo mi bili bliži u smislu umetnosti.

On je umetnik isto, svirao je gitaru i trebalo je da svira u grupi Smak, pa se tu nešto desilo i do toga nije došlo. On je bio neko kome ja uvek kad napravim pesmu, pošaljem i pitam ga za mišljenje.

Njegovi saveti su mi zaista pomagali. Stalno mi je pričao o emociji, stalno mi je govorio: „Ono što ti treba da radiš sa muzikom je da širiš ljubav i da širiš emociju i da budeš dobar čovek.“ I kroz muziku i kao čovek.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz