Pretraži

VIKEND PREPORUKA: Ovo je trenutno najgledaniji film na Netfliksu u Srbiji!

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Netflix

Film, čiji je za sada izašao samo prvi deo. Rebel Moon Part I: A Child of Fire izašao je 15. decembra ove godine i već je poslao najgladiji Netfliksov film u Srbiji.

Kako smo u sezoni praznika, a dolazi nam i vikend, svi smo se nekako ušukali. Neradni dani, đaci na raspustu, hladno vreme napolju, savršena atmosfera i prilika da ostaneš u kući i da ušuškan u toplom uključiš film i uživaš u odmoru. Ako imate već spremnjen film koji želite gledati, savršeno, ali ako još uvek nemate ideju, mi vam donosimo preporuku, a na vama je samo da spremite gricklaice i uživate.

Film „Rebel Moon“ je brzo nakon što se ponašao na Netflikosvoj platformi izazvao veliku pažnju, ali i podeljene komentare i kritike.

Naime, film prati bivšeg ženskog vojnika Koru koja u ostvarenju pokušava da se iskupi za svoje prethodne postupke, pomažući farmerima. Ovo je prava epska avantura koja je ubrzo fanovima fantastike prirasla k srcu. Pored motiva borbe, za koje krtičari i sami kažu da su fenomenalno odrađeni, ovde se pronalazi i tipičan motiv putovanja junaka koji odlazi u drugo mesto kako bi skupio vojsku koja će mu obezbediti pobedu u revoluciji. Dakle film sadrži sve delove prave avanture koja će vas naterati da ostanete prikovani za ekran.

Glavna zvezda je Sofija Butela, a odlična filsmka ekipa pojavljuje se u sporednim ulogama – Entoni Hopkins, Čarli Hanam, Majkl Hajsman i Đimon Honsu.

Prvi deo filma već ima veliki broj fanova, a i za drugi se veruje da će privući veliku pažnju, a njegovo pojavljivanje se očekuje u aprilu ove godine.

Reditelj ovog ostvarenanja, Zek Snajder, objasnio je u intevjuu za „Total film“, zašto je podelio film na dva dela.

– Iskreno, prvi film postavlja scenu za drugi deo. Završetak filma je sumanuta klackalica koja vas baca pravo u Skargivera. Biće to dva različita filma u smislu atmosfere. U prvom delu provodimo vreme sa ljudima na selu, u razvijanju odnosa sa njima i mestom boravka. Kada dođe drugi deo, brinućemo o njima tokom tuča – rekao je reditelj.

Iako je film privukao veliku pažnju publike, kod kritičara nije naišao na tako dobre reakcije.

Ono što mnogi zameraju Snajderu jeste da film izgleda kao mešavina „Star Wars“ i „Sedam samuraja“/“Sedam veličanstvenih“. Kako kažu, film vizuelno nije toliko loš, ali scene borbe su manje-više sa dobrom koreografijom i dobro snimljene. Ipak, kako navode, karakteri i priča se nimalo ne drže, toliko da je sve zajedno, skoro pa negledljivo.

Uprkos ovakvim kritikama, publika očigledno voli ovo ostvarenje, a mi vam ostavljamo da sami procenite i date ocenu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn