Pretraži

TRADICIJA U SVIM DOMOVIMA: Lista bezvremenskih božičnih klasika koje ne smete propustiti

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Movieclips

Mi smo za vas izdvojili najpopularnije filmove koje uvek iznova možete gledati. Tu je, naravno, i zanimljiva radnja koja će vas nasmejati, oraspoložiti i podsetiti na važnost ljudske dobrote naročito u doba praznika. 

"Sam u kući"

 

Praznični fenomen bez kojeg ne možemo zamisliti Božić izašao je pre 32 godine i još ga se ne možemo zasititi!

Iako se nije pokazalo da je biti sam u kući najbolja stvar koja se dogodila Mekoliju Kalkinu, ovaj hit postao je božićna tradicija širom sveta. Za one koji ga još nisu gledali (ako takvi postoje) evo kratkog sažetka. 

Osmogodišnji Kevin Mekalister biva zaboravljen od strane svoje porodice koja bez njega odlazi u Pariz. Dok njegova porodica očajnički pokušava da se vrati u Ameriku, provalnici pokušavaju da provale u Kevinov dom. Međutim, uz puno veselja, Kevin vešto brani svoj dom uz pomoć tarantule i svoje domišljatosti te time uspeva i do bola nasmejati svoje gledaoce. U drugom delu filma, Kevin zbog svojih nestašluka ponovno biva zaboravljen, ali ovog puta daleko od svog doma. Ovog puta, Kevin se ukrca na pogrešan avion te, za razliku od svoje porodice joja otputuje na Floridu, Kevin odleti u Njujork. A kako se sada devetogodišnji dečak snašao u gradu svetlosti pogledajte sami.

''Divan život''

 

Za one koji ne vole crno-bele filmove ''Divan život'' možda se ne čini kao najprivlačniji izbor kada birate božićni film za gledanje, ali verujte, ovo je definitivno jedan od pet najboljih božićnih filmova svih vremena. Iako nije toliko popularan među Evropljanima, Amerikancima je ovaj film postao porodična tradicija. Priča je usredsređena na Džordža Bejlija, lokalnog poslovnog čoveka kome anđeo čuvar pokazuje kakav bi život bio da on ne postoji. Nakon što je video kakav bi život bio bez njega, Džordž shvata kakav je pozitivan uticaj imao na svoj mali grad. Glavna poruka filma je ona na koju se svi rado podsećamo za Božić, da te ljubav čini bogatijim od novca.

''Najluđi Božić''

 

Ovaj božićni film vrvi smešnim scenama te opisuje brojne porodice koje i same doživljavaju razne dogodovštine pripremajući božićnu dekoraciju. A evo kako teče radnja. Božićno je vreme i Grisvoldovi se pripremaju za porodično sezonsko slavlje, ali Klarku, njegovoj ženi Elen i njihovo dvoje dece stvari nikad ne idu glatko. Klarkovu stalnu lošu sreću pogoršavaju njegovi neprijatni gosti, ali on uspeva nastaviti znajući da mu uskoro stiže jedan božićni finansijski bonus. 

''Ustvari ljubav''

 

 

Ako ste fan romantičnih filmova i komedija, onda je ovaj film pravi izbor za vas. Film prati brojne parove koji su međusobno povezani i koji na različite načine doživljavaju i proživljavaju svoju ljubav, bilo da se radi o roditeljskoj, prijateljskoj ili ljubavi između partnera. Kroz scene tako možete shvatiti značenje ljubavi te naučiti i pokoji način na koji biste mogli iskazati nekome ljubav. Pouka filma je da je ljubav, zapravo, svuda oko nas te, a ova reč koja ima puno definicija biće potrebna i vama tokom ovih božićnih praznika. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn