Pretraži

SCENE SU DRŽANE U TAJNOSTI, DETALJI NA SETU SU BILI JESTIVI: 8 zanimljivosti o čuvenom Čarliju i njegovoj fabrici čokolade koje sigurno niste znali!

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/ Warner Bros. Entertainment

Sa nestrpljenjem očekivani film „Wonka“ stigao je u bioskope 15. decembra, a to je savršeno vreme da se prisetimo originalnog filma iz 1971. godine, Willy Wonka & the Chocolate Factory. Film nije bio ogroman hit kada je prvi put pušten, ali sada je kultni klasik koji ostaje relevantan za kulturu i danas.

Foto:Printscreen/Youtube:warnerbrosentertainment

Film priča priču o Čarliju Baku, siromašnom dečaku koji pronalazi jedan od pet zlatnih karata koje mu osiguravaju obilazak čuvene čokoladne fabrike Vilija Vonke. U glavnoj ulozi je legendarni komičar Džin Vajlder kao Vili Vonka, a film je poznat po svojoj čudnovatoj, ali toplijoj atmosferi, kao i po muzici, nezaboravnim likovima i, naravno, Umpa Lumpama. Nakon ekranizacije iz 1971. usledilo je još jedno ostvarenje sa istim nazivom, pa se u filmu „Čarli i fabrika čokolade“ iz 2005. godine, režisera Tima Bartona, u glavnoj ulozi našao legendarni Džoni Dep, a ovaj film i dalje važi za jedan od omiljenih ostvarenja ovog žanra.

Dakle, pre nego što pogledate novi Vonka film, nastavite čitati tekst kako biste saznali više o klasiku iz 1971. godine i otkrili zašto je film i dalje vrlo popularan.

1. Na setu se dogodila mlada ljubav

Denis Nikerson, mlada glumica koja je igrala Violet, rekla je za “The Telegraph“ da je osećala simpatije prema Piteru Ostrumu, koji je igrao Čarlija. Bila je zatečena kada je njen lik imao zadatak da čačka nos, jer nije želela da to radi pred svojom simpatijom.

2. Film je bio zapravo reklama

Prema CBC-u, produkciju filma finansirala je kompanija “Quaker Oats“ kako bi promovisala svoju nadolazeću Wonka čokoladu, njihov ulazak u svet slatkiša. Zato se film zove “Willy Wonka & the Chocolate Factory“ umesto “Charlie and the Chocolate Factory“, kao knjiga na kojoj je film baziran.

3. Film ne bi postojao bez ćerke producenta

Film o Viliju Vonki je režirao Mel Stjuart, koji je specijalizovan za dokumentarne filmove, ali njegova ćerka Madlen je u jednom intervjuu izjavila da je ona molila tatu da napravi film o njenom omiljenoj knjizi, što se i dogodilo.

4. Neke scene su držane u tajnosti kako bi glumci imali pravu reakciju kada ih vide prvi put

Režiser Mel Stjuart želeo je da neke reakcije glumaca u filmu budu stvarne, kao u ikoničnoj sceni kada se sretnu sa Vilijem Vonkom. Čokoladna soba takođe je držana u tajnosti kako bi deca bila snimljena dok je vide po prvi put.

5. Čarli je napustio glumu nakon Vilija Vonke

Vili Vonka bio je jedini film koji je Piter (Čarli) ikada snimio. Kasnije je postao veterinar u Njujorku, rekavši za “Veterinary Practice News“: „Važno je da deca shvate da se ne morate vezati za jednu određenu stvar. U redu je promeniti mišljenje.“

6. Dosta detalja na setu je bilo jestivo

Foto:Printscreen/Youtube:warnerbrosentertainment

Džin je potvrdio da je trećina slatkiša u filmu bila stvarna. Međutim, ostali ukrasi od slatkiša bili su napravljeni od kartona, voska ili drugih nejestivih materijala.

7. Violet je ostala plava duže nego što je planirano

Violet se u jednom od intervjua prisetila da joj se plavi mejkap koji je korišćen u čuvenoj sceni u kojoj se naduje u plavu borovnicu „pojavio kroz pore“ dva dana kasnije dok je bila u školi – a trebalo joj je dodatnih 36 sati da se potpuno očisti.

8. Reka čokolade nije postojala u stvarnosti

Foto:Printscreen/Youtube:warnerbrosentertainment

Iako zvuči primamljivo teoretski imati reku čokolade, ona koja je korišćena za film bila je napravljena od vode, čokolade i pavlake. Pavlaka se na kraju pokvarila, što je rezultiralo užasnim mirisom na kraju snimanja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn