Pretraži

Poljubac sa bratom, ukradene statue i šamar koji je šokirao svet: Najveći skandali u istoriji dodele Oskara

Popcorn
0
vil smit
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Večeras nas očekuje najznačnije veče u filmskoj industriji, 96. dodela Oskara, koja će okupiti najznačajnija imena industrije i nagraditi filmove koji su obeležili prethodnu godinu.

Same nominacije za Oskara su već izazvale poprilično kontroverzi i dok je jedan od filmova koji su privukli najviše pažnje 2023. godine „Openhajmer“ pokupio najviše nominacija, mnogi smatraju da je „Barbi“ ostao uskraćen za neke od najbitnijih nominacija.

I dok fanovi sa nestrpljenjem očekuju crveni tepih i samu dodelu izdvajamo neke od najvećih skandala koji su obeležili ovaj događaj tokom godina.

Šamar koji je šokirao svet

Šok je mala reč da se opišu reakcije publike a i prisutnih u Dolby teatru na dodeli Oskara 2022. kada je Vil Smit izašao na binu i ošamario voditelja Krisa Roka koji se našalio njegove supruge Džejde Pinket Smit koja pati od alopecije pa se te večeri pojavila obrijane glave.

Kasnije te večeri, Smit je osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu „King Richard“. Međutim, njemu je zabranjeno prisustvovuje događajima Akademije u narednih 10 godina. A prošle godine saznalo se da su Vil i Džejda u vreme kada je izbio skandal bili zapravo rastavljeni kao bračni par.

Ta razdvojenost trajala je sedam godina, na kraju su pružili još jednu šansu braku, a glumica je priznala da se iznenadila što ju je njen muž te večeri nazvao „moja supruga“, zbog pomenutih detalja.

Oskar u pogrešnim rukama

Godine 2017. desio se šokantan kraj dodele Oskara prilikom proglašenja pobednika u kategoriji za najbolji film. Voren Biti je proglasio najbolji film, ali je došlo do nepojmljive greške. Umesto da nagrada ode filmu „Moonlight-u“, Oskar je prvo uručen filmu „La La Land“. Prema zvaničnom obaveštenju Akademije, voditelji Biti i Fej Danavej su zapravodobili kovertu sa imenom najbolje glumice (Ema Stoun, La La Land).

Sve je na kraju rešeno pa je „Moonlight“ slavio, ali uspomena na skandal traje.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn