Pretraži

Na početku karijere pravio je hitove našim velikim zvezdama: Iznenadićete se kada čujete koje popularne numere nose Hennyjev potpis!

Muzika
0
Foto:Printscreen/Instagram:hennypijem

Poznati pevač pored toga što ima svoje mnogobrojne hitove, on je zadužen i za neke tuđe pesme koje su jedne od najslušanijih na našim prostorima.

Svoju muzičku karijeru započeo je uz par svojih objavljenih pesama, a onda se uz pomoć svog prijatelja i saradnika Relje Torina oprobao i u stvaranju pesama za drugih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HENNY (@hennypijem)

Naime, jedna od njegovih prvih saradnji bila je upravo za Gastoza i to za tri njegova velika hita: Antidot, Aritmije i Kataklizma. On je bio zadužen za muziku, aranžman kao i za prateće vokale.

Zbog komercijalnog uspeha ovih pesama Henny i Relja Torino su otvorili studio zajedno sa Limenim i tako započeli eru Generacije Zed.

Pored ovih Gastozovih hitova, Henny je radio i na ostalim pesmama koje svi znaju, ali je malo poznato da je upravo on stvaralac pesama koje neretko pevušimo u klubovima.

On je sarađivao i sa Andrijom Jo, Cvijom, Indy, Nućijem, Editom, Vojažom, Anom Lazarević, Marinom Visković, Zerom i mnogim drugim izvođačima.

Poslednji projekat na kom je bio potpisan kao neko ko je zadužen za tekst bila je upravo Breskvičina pesma za PZE “Gnezdo orlovo“ koja je na žalost Generacije Zed bila drugoplasirana i to zbog glasova žirija, dok je od strane publike bila ubedljivi pobednik izborne večeri Pesme za Evroviziju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Muzika