Pretraži

Fascinantne priče koje se kriju iza poznatih pesama: Ovi hitovi inspirisani su istinitim događajima i najtežim životnim borbama njihovih autora

Muzika
0
Foto: Valerie Macon / AFP / Profimedia

Iako za njih zna ceo svet i rado ih sluša već godinama unazad, malo je poznato da neke od ovih pesama kriju zanimljive priče po kojima su nastale.

Hitovi popularnih izvođača osvojili su ceo svet – slušaju ih različite generacije, već godinama su popularne i rado slušane, međutim, malo je poznato da neke od njih kriju istinite priče i neobične događaje kojima su bile inspirisane.

Pojedini izvođači priznali su da su neke od njihovih numera nastale po njihovim ličnim pričama, a ovo su samo neke od njih:

Ariana Grande – Thank you Next

U prvom stihu, ova pesma spominje nekoliko bivših momaka Ariane Grande, uključujući Pita Dejvidsona, Mek Milera, Rikija Alvareza i Big Sina. Dakle, očigledno je da je pesma o prošlim vezama, ali i o „zahvalnosti, rastu, prihvatanju naših životnih prepreka i svega“, kako je pevačica jednom napisala na Tviteru.

Demi Lovato – Skyscraper

Nakon što je ušla u centar za lečenje zavisnosti 2010. godine, Demi Lovato je izdala ovu trijumfalnu pesmu leta 2011.

„Ova pesma mi je tako posebna jer je inspirisana mojim putovanjem i borbama s kojima sam se suočavala protekle godine„, izjavila je Demi za “Seventeen“.

Miley Cyrus – Wrecking Ball

Godine 2013. Majli Sajrus se vratila na muzičku scenu na ogromnoj kugli u spotu, nezaboravan muzički video u kojem je emotivno pevala o svom raskidu sa Liamom Hemsvortom, brzo je postao jedna od pesama godine.

Taylor Swift – Dear John

Tejlor Svift je napisala ovu pesmu o Džonu Majeru, s kojim je bila u vezi od kraja 2009. do početka 2010. godine. On je Rolling Stonesu rekao da se osećao „stvarno poniženo“ zbog pesme:

„To me je strašno pogodilo, jer to nisam zaslužio. Sada sam prilično dobar u preuzimanju odgovornosti, i nikada nisam ništa uradio da zaslužim to. To je bila stvarno loša stvar koju je ona uradila.“

Kelly Clarkson – Beacuse of You

U intervjuu za MTV 2005. godine Keli Klarkson je priznala da je ova pesma posvećena razvodu njenih roditelja, te se kroz istu dotakla i toga kako se ona osećala kroz ceo taj proces.

Beyonce – Lemonade

Kada je Bijonse izdala svoj album “Lemonade“ 2016. godine, slušaoci i gledaoci odmah su nagađali da je sve to o njenom odnosu sa Džej Zijem. „Sorry“ je neumoljiva pesma o neverstvu Džej Zija, što je kasnije priznao. Takođe, dala nam je zauvek ikoničnu liniju: „He better call Becky with the good hair.“

Halsey – Without Me

Pesma „Without Me“ napisana je o raskidu Holzi sa reperom i producentom Dži-Izijem. Pevačica je rekla za Glamour:

„Najveća lekcija koju sam naučila bila je da pravim umetnost, a ne naslove, jer može postati prilično lako u generaciji društvenih medija, preći iz muzičara u običnu javnu ličnost.“

Kanye West – Through The Wire

Kanje je uvek bio kontroverzan, pa i tada kada je snimio ovu ikoničnu numeru. Naime Kanje je zbog operacije vilice morao da nosi jedno vreme “kavez“ na usnama te mu nije bilo dozvoljeno da priča, ali se reper uputio u studio i snimio pesmu posvećenu tome.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Muzika