Pretraži

5 NAJSLUŠANIJIH BOŽIĆNIH PESAMA SVIH VREMENA: Ovo su hitovi bez kojih ne možemo da zamislimo praznične dane!

Muzika
0
Foto:Printscreen/Youtube:MariahCarey

Novogodišnji i božićni praznici definitivno nisu potpuni ukoliko uz njih ne pustimo i praznične pesme.

Foto:Printscreen/Youtube:MariahCarey

Mnogi pevači su se trudili da naprave prave hitove za praznike, ali nije svima pošlo za rukom, kao što je, recimo, Maraji Keri, koja i mnogo godina kasnije ne silazi sa vrha muzičkih lista u prazničnom periodu.

Pored Maraje, još mnogi pevači su uspeli da dođu na vrhove lista praznične muzike i stanu rame uz rame sa njom u novogodišnjem “horu“ prazničnih plejlisti.

Ovo su samo neke od numera bez kojih ne možemo da zamislimo nijednu prazničnu sezonu!

1. Santa Tell Me- Ariana Grande

Pesma je postala popularna tokom praznika i često se pušta na radiju i raznim prazničnim događajima. Ona kombinuje Arianinu karakterističnu vokalnu izvedbu sa zaraznim melodijskim elementima, čineći je omiljenom pesmom tokom prazničnog perioda. Ovu pesmu je Arijana izdala 2014. godine i i dalje je jako slušana.

2. Mistletoe- Džastin Biber

„Mistletoe“ je božićna pesma Džastina Bibera koja je izdata 2011. godine kao deo njegovog božićnog albuma „Under the Mistletoe“.

Ideja pesme je klasična božićna romansa koja se odvija ispod omiljenog božićnog simbola, venca od imele (mistletoe). Tekst pesme govori o želji za ljubavlju tokom praznika i poziva na deljenje poljupca ispod venca od imele.

Pesma je „zarazna“ i laganog ritma, što je karakteristično za božićne pesme. „Mistletoe“ je postala popularna tokom praznika i  često se pušta na radiju i pratećim prazničnim događajima. Džastin Biber je sa ovom pesmom dodao svoj doprinos božićnoj muzičkoj tradiciji i stvorio jedan od modernih božićnih klasika.

3. Last Christmas- Wham!

„Last Christmas“ je božićna pesma koju je izdao britanski duo Wham! 1984. godine. Pesmu su napisali Džordž Majkl, član benda, i Endru Ridželej, drugi član benda.

Pesma je ostala popularna decenijama nakon svog izdanja i smatra se jednom od najpoznatijih božićnih pesama. Pesma je inspirisala različite izvedbe od strane drugih umetnika tokom godina.

4. You Make It Feel Like Christmas- Gven Stefani

Pesma s istoimenog prazničnog albuma iz 2017. godine definitivno bi trebalo da se nađe na vašem novogodišnjem repertoaru. Ne samo zbog uzbudljive pop melodije i dueta sa Blejkom Šeltonom, već i zbog romantične atmosfere koja je dodatno naglašena u spotu retro šarma sa frizurama i odećom. Ova pesma nosi sa sobom praznični duh i spaja ljubav i veselje na savršen način, čineći je jednom od sjajnih prazničnih hitova poslednjih godina.

5. All I Want For Christmas Is YouMaraja Keri 

Jedna od najpopularnijih i najprodavanijih novogodišnjih pesama nastala je za samo sat vremena i objavljena 1994. godine. Nedavno je dobila novu verziju video spota, zbog čega je, nakon 25 godina, ponovno zauzela prvo mesto najslušanijih božićnih pesama u Americi. Ovo je pravi podvig i dokaz da pesma i dalje osvaja srca slušalaca, postajući neizostavan deo praznične atmosfere!

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Muzika