Pretraži

Istraga se nastavlja: Osobe odgovorne za smrt poznatog glumca uskoro bi mogle da se suoče sa krivičnom optužnicom

News
0
metju peri
Foto: Youtube printscreen/ABC News

Smrt Metjua Perija još uvek nije zatvorena tema, a sudeći po najnovijim akcijama policije i tužilaštva istraga oko njegove tragične pogibije se nastavlja.

Metju Peri, poznat po ulozi Čendlera Binga u kultnoj seriji „Prijatelji“, preminuo je 28. oktobra 2023. godine. Pronađen je mrtav u svojoj hidromasažnoj kadi u svom domu u Los Anđelesu. Njegova smrt izazvala je šok i tugu među obožavaocima širom sveta, kao i među njegovim kolegama iz serije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Federalne vlasti i dalje istražuju ko je snabdevao glumca iz serije „Prijatelji“ ketaminom, koji je doprineo njegovom utapanju u hidromasažnoj kadi prošlog oktobra.

Iako još nisu imenovani osumnjičeni, nekoliko osoba bi moglo biti optuženo u vezi sa njegovom smrću, rekao je izvor iz organa za sprovođenje zakona za NBC News 26. juna.

Kada je E! News kontaktirao nadležne, Policijska uprava Los Anđelesa odbila je da pruži dalje komentare, dodajući da imaju otvorenu i tekuću istragu o Perijevoj smrti u 54. godini. LAPD je u maju rekao da rade sa Upravom za borbu protiv narkotika (DEA) na istrazi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Izveštaj sa autopsije, koji je dobio E! News 15. decembra, utvrdio je da je uzrok smrti glumca bio „akutni efekti ketamina“ i da je njegova smrt proglašena nesrećom povezano sa drogom i utapanjem.

Izveštaj je takođe naveo da, iako je Peri koristio infuzionu terapiju ketaminom za lečenje depresije i anksioznosti nešto više od nedelju dana pre nego što je preminuo, tragovi leka otkriveni u njegovom stomaku „nisu mogli biti rezultat te terapije, jer je poluživot ketamina 3 do 4 sata, ili manje.“

Metju se borio sa zavisnošću od lekova protiv bolova i alkohola godinama i pisao je o svom putovanju ka trezvenosti u svojoj autobiografiji iz 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

U mesecima nakon njegove smrti, mnogi su se prisetili Perija kao talentovanog glumca i saosećajne osobe koja je uvek bila spremna da pomogne drugima. Njegovo nasleđe živi kroz njegove uloge, posebno kroz seriju Prijatelji, koja i dalje ima ogroman uticaj i popularnost širom sveta.

Istraga o okolnostima njegove smrti nastavlja se, a federalne vlasti i dalje pokušavaju da identifikuju one koji su mu omogućili pristup ketaminu. Kako se slučaj razvija, moguće je da će biti podignute optužnice protiv nekoliko osoba koje su bile uključene u snabdevanje ovog opasnog leka.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz News