Pretraži

Tamara Kalinić završila je težak fakultet, a moda joj je bila samo hobi! Evo čime se influenserka bavila pre svetske slave

Influence
0
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Pre nego što je postala jedna od najuspešnijih influneserki sa naših prostora i izgradila karijeru u inostranstvu, Tamara Kalinić je imala nešto drugačiju karijeru.

Tamara je influensingom počela da se bavi u vreme kada društvene mreže još uvek nisu doživele svoju ekspanziju i kada ovo zanimanje kao takvo nije ni postojalo. Ona je započela svoj blog na kom je kačila svoje bjuti i modne savete, kao i svoje odevne kombinacije, ali je njeno primarno zanimanje bilo nešto potpuno drugačije.

Influenserka, poreklom iz Novog Sada, završila je Farmaceutski fakultet u Engleskoj i tamo našla posao u jednoj apoteci.

U jednom intervjuu, Tamara je otkrila da je blog započela iz ljubavi prema modi, jer je svoje zanimanje već imala, a kako je istakla uspeh koji je usledio je za nju bio potpuno neočekivan.

„Otvorila sam ga iz ogromne ljubavi i želje da upoznam devojke širom sveta koje zanimaju iste teme. Nadala sam se da će ih biti barem desetak, a nisam ni sanjala da će nekoliko godina kasnije to biti broj od preko 700.000. Zaista nisam gradila blog strateški, tako da sam ga tri-četiri godine pisala svakodnevno bez zarađenog dinara. Kada su se ukazale neke poslovne ponude, shvatila sam da bi ovo ipak moglo biti nešto više od hobija“, rekla je ona tom prilikom, a u jednom svom Instagram postu je otkrila devojka koliko je zapravo uložila u pokretanje bloga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

„Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao“, napisala je ona tada, međutim u trenutku kada je započela svoj blog ona je gotovo celu svoju platu trošila na novitete u bjuti svetu, kao i brendirane komade odeće kako bi imala što više materijala za pomenuti blog.

„Radila kao farmaceut i trošila celu svoju platu na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

S obzirom na to da je njena popularnost rasla, Tamara je na kraju dala otkaz u farmaceutskoj industriji i potpuno se posvetila influenserskom pozivu.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom i influenserka je došla do vrtoglavog uspeha, a nedavno se našla i Tajmsovoj listi kao jedna od 100 najuticajnijih influensera globalno, dok njeno bogatstvo varira između jednog i pet miliona dolara, ipak mnogi smatraju da Tamara najveću količinu novca ima u skupocenoj odeći, obući, torbama i komadima nakita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Ona danas važi za najuspešniju influenserku sa naših prostora sa 1,7 miliona pratilaca samo na Instagramu, kao i za jedinu u ovom poslu koja je uspela da napravi inostranu karijeru.

Tamara je danas ambasador stila za najveće svetske brendove poput „Emporio Armanija“, „Botege Venete“ i „Lubotina“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence