Pretraži

6 najromantičnijih gradova Evrope: Lena Stefanović otkriva koja mesta morate posetiti ako ste zaljubljeni ili tražite ljubav

Influence
1
Lena Stefanović
Foto: Instagram printscreen/lenaastef

Mnogi kažu da je februar mesec ljubavi, mesec za parove – verovatno zbog Dana zaljubljenih, međutim ceo mesec kao da je obojen bojama punim osećanja, koja ne mogu da se ne osete.

I nije bitno da li ste vi među onim parovima koji bi da proslave ove dane, a ne znaju na koji način, ili ste među onima koji su spremi da krenu u potragu za ljubavlju – jedan je isti recept, a to je putovanje. Verovatno svi već imate spisak želja koje zemlje posetiti, međutim ako se dvoumite, travel blogerka Lena Stefanović vam predlaže 6 najromantičnijih gradova Evrope, i otkriva zašto smatra da su oni najznačajniji.

1. Pariz

„Jer ovaj grad sa pravom nosi titulu najromantičnijeg grada na svetu“

Pariz svakako važi za grad ljubavi, a u njemu pored toga što možete obići razne znamenitosti poput Notr Dama, muzeja Luvr i Versajskog dvorca, možete napraviti i romantičan piknik ispod Ajfelovog tornja, ili posetiti kafić „Cafe de Flore“.

2. Venecija

„Jer ćete se u njoj lako osetiti kao deo nekog starog romantičnog filma“

Zamislite Dan zaljubljenih gde se vozite gondolom Kanalom Grande, a nakon toga sednete na Trg Svetog Marka. Sa druge strane ako ste singl možete iskoristit jedan trik koji kruži internetom, a to je da bacite maramu sa mosta na čamac koji prolazi. Naravno, nakon što prethodno dobro pogledate ko je u čamcu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Léanne Ansar (@leanneansar)

3. Lisabon

„Jer šetnja ovim gradom budi dodatne leptiriće u stomaku“

Ako se odlučite za Lisabon možete krenuti u romantičnu šetnju ulicama kraja Alfama u kom se nalazi Lisabonska katedrala, a pored ovoga možete posetiti kulu Belem iz 16. veka ili nacionalni Pantenon sa čije terase imate pogled na ceo grad.

4. Rim

„Jer se u njemu nalazi Fontana zaljubljenih za koju se vezuje legenda da parovi koji sa nje popiju vodu ostaće zauvek zaljubljeni.“

Osim fontane u ovom gradu bi trebalo da posetite i Koloseum i Pantenon, slikate se i kod Španskih stepenica, a ako želite na romantičnu večeru ona posetite Trastevere – kako Lena kaže „rimsku Skadarliju“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Stefanović (@lenaastef)

5. Malaga

„Jer vas tu čekaju dobra vina, more i beskrajne šetnje pod suncem Španije“

Ako planirate put u Malagu možda je najbolje otići tokom leta, međutim i u ovom periodu će vam tamo sigurno biti prelepo, a ako želite da osetite pravi duh ovoga grada obavezno posetite Plaza de la Constitución i okolne ulice gde ćete osetiti dušu grada, kao i odbrambeni dvorac Gibralfaro iz kog se pruža prelpe pogled na ceo grad, kao i neki od tapas barova u centru grada.

6. Prag

„Jer je idealan za parove koji traže kulturno-istorijski bogat grad“

Tokom posete Pragu obavezno posetite Praški grad / Hradčani i uživajte u šetnjama kaldrmskim ulicama, posetite Kafkin muzej i ne zaboravite da se slikate  na Karlovom mostu, najlepšem i nastarijem mostu na Vltavi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Stefanović (@lenaastef)

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence