Pretraži

U susret Karnevalu u Veneciji: Influenserka Lena Stefanović nas vodi u svoj drugi dom i otkriva sve detalje omiljene manifestacije u Italiji

Influence
0
LENA STEFANOVIĆ

Poznata influenserka Lena Stefanović nas podseća na Karneval u Veneciji koji će se održati ove subote, pa nas upućuje na to šta sve možemo očekivati na ovom događaju.

Pre nekoliko godina Lena je dobila priliku da upiše master studije u Veneciji i od tada ona ovaj grad na vodi smatra svojom drugom kućom i često piše o njemu. Influesnerka neretko ističe kako je Venecija prelepa u svako doba godine i uvek ističe svoja oduševljenja ovim gradom.

Iako joj je, kako kaže, Venecija uvek lepa, ona naročito ističe jedan događaj, a u pitanju je karneval koji se održava svake godine 40 dana pre Vaskrsa na katolički praznik Martedi Grasso.

Lena je Karneval prvi put posetila 2022. godine, pa je tom prilikom sa svojim pratiocima na Instagramu podelila svoja iskustva:

– Iako mi nije bila neka prevelika želja da doživim karneval u Veneciji, u meni je proradilo veliko uzbuđenje već kako sam ugledala prve maskirane ljude na glavnoj okretnici autobusa u Veneciji! – započela je ona pa objasnila svoje oduševljenje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Stefanović (@lenaastef)

-Venecija već dovoljno izgleda kao da ste zalutali u neka davna davna vremena, ali njen izgled postaje još više bajkovit kada na njenim ulicama ugledate dame, gospodu i dečicu obučene kao u doba renesanse – rekla je ona.

Nakon opisa samog karnevala ona se osvrnula na same kostime, s obzirom da joj je najviše pitanja pristizalo upravo vezano za ovu temu.

Lena ističe kako se tokom prve ture priča o Karnevalu najčešće pitanje odnosilo na to da li Venecijom paradiraju plaćeni statisti ili pak možda da li se maskirani pojavljuju tu kako bi dobili novac od posetilaca koji ih fotografišu. Odgovor je da maskirani dolaze ljudi koji su prosto ljubitelji ove manifestacije.

Lena je istakla da ne posotoje određeni uslovi da bi se maskirao, pa se osvrnula na dva vremena.

– Dakle, ne morate biti iz Venecije ili Italije da biste prošetali maskirani trgom Svetog Marka, kažu da su pre 2020. maskirani uglavnom stranci dolazili. Čak i u neka davna vremena, pod maskama u Veneciji se mogao kriti svako – nebitno koje je vere, pola ili finansijskog statusa bio – istakla je ona, pa se osvrnula na problem cene maski koje su jako visoke.

– Činjenica je da doći tradicionalno maskiran na karneval u Veneciji nije toliko jeftino. Najviše pažnje posetilaca uzeće savršeni ručno izrađeni kostimima čije pravljenje može koštati i do nekoliko hiljada evra! – istakla je ona, pa dodala – Kostimi se mogu i iznajmiti. Kao neko ko obožava istorijske kostime bila sam voljna da i ja iznajmim jednu pravu renesansnu haljinu. Ono što me je u tome sprečilo jeste da je njihovo iznajmljivanje od 200 evra (za neku ne baš toliko lepu haljinu) pa naviše za 24h iznajmljivanja. U međuvremenu videla sam na Amazonu da imaju da se kupe industrijski kostimi za 30-40 evra.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Stefanović (@lenaastef)

Lena se ove godine veoma lepo provela na karnevalu. Sa svojim prtaiocima je podelila gde mogu da jedu, šta da vide, objasnila gde je najveća, a gde najmanja gužva. To su bili njeni počeci u Italiji, i prvi susret sa Karnevalom, a godinu dana kasnije ona je objavila reels u kom je sumirala svoje utiske vezane za ovaj događaj.

– Karneval u Veneciji je počeo juče i evo šta sve zanimljivo i korisno treba da znate pre posete ove ili možda neke naredne godine. Najčešće me pitaju vredi li posetiti moj odgovor je da apsolutno vredi, ali treba da budete spremni na ogromne gužve. Ako se pitate ko su maskirani ljudi, jesu li to volonteri, plaćeni glumci ili slično, odgovor je da maskirani dolaze stanovnici Venecije, ljubitelji ovog karnevala iz celog sveta, a ako poželite možete doći maskirani i vi  – započela je Lena, pa upozorila da se pazite, jer ako vam je kostim baš zanimljiv svi će želeti da se slikaju sa vama.

Ona je navela da se tokom karnevala održava dosta događaja, ali i balova čija se cena za ulazak kreće i do 500 evra. Kao što je i za očekivati, najviše događaja se odigrava na Trgu Svetog Marka, naročito vikendom, ali ističe da je najbolje o svemu se informisati na sajtu Karnevala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Stefanović (@lenaastef)

– I za kraj, ne zaboravite da uživate u karnevalskim poslasticama. Moja omiljena karnevalska poslastica su fritele, posebno one punjene pistaćima – završila je Lena, jednom gurmsnskom preporukom.

U galeriji ispod možete videti i slikoviti prikaz ovog događaja.

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence