Pretraži

„Doživeo sam burnout“: Lazar Filipović progovorio o problemu sa kojim se suočio, pa najavio privremeno povlačenje iz javnog života (FOTO)

Influence
3
lazar filipović
Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

Popularni TikToker Lazar Filipović podelio je sa svojim pratiocima i prijateljima problem zbog kog je rešio da promeni svoj dosadašnji način života.

Lazar je svoju karijeru na TikToku izgradio bjuti savetima o nezi kože i kose, a njegove savete na ovoj popularnoj društvenoj mreži verno prati više od pola miliona korisnika.

Gotovo od samog početka Lazar je često govorio i o svojim iskustvima na psihoterapiji, kao i problemima sa kojima se nosi i na kojima radi sa svojim psihoterapeutom.

On je sada podelio da je na jednoj od terapija došao do zaključka da je trenutno u takozvanoj burnout fazi, kada dolazi do pregorevanja usled brojnih obaveza i očekivanja koje osećate potrebu da ispunite.

@lazar.filipovic ♥️ procitajte vise na: mental.health-uk.org #lazarfilipovic ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic

S obzirom na to, Lazar je sa svojim terapeutom napravio strategiju kako bi na najbolji mogući način pomogao sebi, a o tome je obavestio najpre svoje prijatelje, a potom i pratiocima.

On je svojim najbližima poslao cirkularnu poruku kojom im je jasno stavio do znanja da će u narednom periodu sebe staviti na prvo mesto.

„Dragi prijatelji, psihoterapeut mi je rekao da sam doživeo burnout (sindrom pregorevanja) zbog obaveza i dinamike mog života. Narednih 6 nedelja sam na režimu odmora, neću biti u stanju da uvek sve saslušam, dam savet, da popijem kafu i slično. Moram da se ponašam prema sebi kao da sam bolestan, da radim samo ono što mi se radi, šetam u prirodi i punim baterije. To je jedini način da iz ovoga izađem. Hvala vam na razumevanju i strpljenju za naredni period“, napisao je on u poruci.

„Poslao sam ovu cirkularnu poruku nekim mojim najbližim ljudima, ljudima sa kojima se najčešće viđam i čujem da znaju da sam trenutno u ovom stanju i da će tako biti neko vreme, kako bi oni imali razumevanja i znali da ako se ne javim, ako ne stignem da se vidimo, da ne bih morao da izmišljam izgovore nego da samo znaju na osnovu ove poruke o čemu se radi“, dodao je Lazar Filipović u obraćanju svojim pratiocima kao jedan od saveta kako poboljšati situaciju u kojoj se nalazi.

lazar filipović
Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

Komentari (3)

  1. Druže da si ti doživeo burnout kao što nisi, skinuo bi se sa društvenih mreža na određeno vreme, folirantu jedan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence