Pretraži

6 koraka koji mu pomažu da se oporavi: Lazar Filipović podelio pravila kojih se pridržava kako bi se izborio sa problemima

Influence
1
lazar filipović
Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

Popularni bjuti tiktoker Lazar Filipović podelio je sa svojim pratiocima nekoliko saveta koji njemu pomažu da prevaziđe tešku situaciju u kojoj se nalazi.

Pre nekoliko dana, Lazar je na svom Instagramu otkrio da trenutno prolazi kroz takozvanu „burnout“ fazu, te da je pregoreo od količine poslovnih i privatnih obaveza, kao i pritiska koji oseća kako bi sve zahteve završio u predviđeno vreme.

Kao jedan od glavnih koraka koje je preduzeo kako bi prevazišao svoju situaciju, influenser je poslao najpre poruku svojim najbližim prijateljima i porodici, a potom i obavestio svoje fanove da će svoj sadržaj znatno smanjiti i tokom šest nedelja raditi samo stvari koje mu prijaju u tom trenutku.

On je sa svojim psihoterapeutom potom napravio spisak stvari kojih planira da se pridržava kako bi poboljšao svoje stanje, a potom ih je podelio na svojim društvenim mrežama kako bi olakšao ovu situaciju ukoliko je i neko od njegovih pratioca prepoznao kod sebe simptome „burnouta“

„Zaista me je dotaklo kada koliko je vas u burnoutu i koliko se teško nosite sa tim. Želim da vam pročitam nekoliko stvari koje sam ja sa mojim terapeutom napisao na poslednjoj seansi, odnosno, ovo je moja strategija kako ću ja izaći iz burnouta, pa možda vam bude korisno. Prva stvar ovo traje šest nedelja, dakle ceo ovaj program traje šest nedelja i šest nedelja moram da funkcionišem po ovim principima“, započeo je on, a potom dao i prvi savet.

„Prva stvar kada izlazite iz burnouta nije poenta da uzmete godišnji odmor i odete na Maldive tri nedelje, ne, nego je poenta da izmenite stvari koje su vas dovele do burnouta. U mom slučaju to je moje snimanje za društvene mreže. Ja inače snimam dva videa dnevno za TikTok, imam set storija svaki dan, Jutjub video jednom nedeljno tako da se to sada menja. Radiću jedan video svaki drugi dan, snimaću storije samo kada mi prija, kada se osećam okej, kada nemam osećaj anksioznosti u stomaku da to radim. Prijavio sam šest ispita u ovom roku, ali ću položiti četiri, čak mislim da je i to previše“, dodao je i pritom otkrio da ovaj program podrazumeva i određene promene na njegoim kanalima i promenu rutine na koju su njegovi pratioci navikli.

lazar filipović
Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

„Ovo će zvučati kliše, ali neću se viđati sa ljudima koji me energetski prazne, nego samo sa onima koji me energetski pune. To je rekla terapeutkinja kako je to jako važna stvar zato sto sam ja taj tip lika koji se u konverzacijama strašno daje i ako me zanima i ako me ne zanima konverzacija. Tako da ću se truditi da se ne viđam sa kojima zbog kojih se bespotrebno praznim.“

Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

„I poslednje dve stvari se tiču telefona, a to je da 15 minuta pred spavanje neću koristiti telefon, znači nema uspavljivanja uz TikTok i da neću nositi telefon kada budem odlazio u prirodu. Dakle ja često idem na Košutnjak i na Adu, danas sam vodio Milu, poneo sam telefon, ali ga nisam koristio tako da želim da pokušam da smanjim screentime“, završio je Lazar.

Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

Nakon 8 dana pridržavanja ovih pravila, tiktoker je podelio kako napreduje, kao i šta mu najviše prija u ovoj strategiji.

„Prošlo je 8 dana od kako sam krenuo sa ovim programom i ostalo mi je još 5 nedelja do izlaska iz „burnouta“, mada se nadam da će se to desiti i ranije. Pijem kafu jutros, a protekla tri dana uopšte nisam pio kafu jer imam taj momenat da čim osetim anksioznost u stomaku ne usuđujem se ni da popijem šolju jer me odmah odradi na aritmiju. Tako da danas pijemo kafu i hoću da vam kažem da mi izlazak u prirodu, od svih stvari koje sam uveo ili izbacio, mi najviše prija, prija mi jako čitanje i prija mi što kad čitam i krene da me smara, ja prestanem, znači uopšte sebe neću ni da forsiram da čitam previše“, rekao je on, a potom se izvinio svom cimeru i kolegi Mići Ašćeriću.

„Prija mi samoća. Prija mi recimo to što sad na primer Mića nije u stanu. Mićo, izvini ako sad gledaš ovo, nekako mi je onako mir.“

Foto: Instagram printscreen/lazarfilipovicc

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence