Pretraži

OD PARODIJE DO REP PESAMA: Serija „Squid game“ dobila svoje muzičko izdanje

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Netflix

Naime, nakon istoimenog singla, izdanje je dobilo još četiri numere, koje su producirala poznata imene elektronske muzike, kao što su Alok, Cheat Codes, TOKiMONSTA, kao i korejska ‘a cappella’ grupa May Tree.

– Kao korejskom amerikancu ovaj projekat mi je bio važan za azijske manjine koje žive u zapadnim društvima. Uzimajući to u obzir, nakon što sam odgledala seriju osetila sam inspiraciju da napišem nešto jedinstveno i vezano za moje korejske korene – kaže TOKiMONSTA, korejsko-američki producent i DJ za Netflix.



Ona je otkrila i šta joj je bila inspiracija za ove numere:

– Kada je u pitanju numera "The flower blooms", ona se temelji na trenutku iz serije "Red Light, Green Light", što je zapravo zasnovno na korejskoj igrici uz koju sam odrastala, i u pitanju su reči koje znače "Cvet hibiskusa cveta". Ja sam kreirala zabavnu pesmu, koristeći svoj glas da pevam tekst na korejskom.


Iako je "Squid Game" mračno i na trenutke jezivo štivo, fanovi serije sada mogu da uživaju u njenoj zvučnoj podlozi, a na kojoj se nalaze pesme od parodija do čak rep pesama.

Novi EP se otvara "opsedajućom, ali energičnom numerom". Kombinacija teme „Pink Soldiers“ i „The Flower Blooms“ je jeziva melodija pesme uparena sa optimističnim EDM zvucima. 

Podsećamo, serija je izašla prethodne godine u septembru i od tada je zabeležila 142 miliona strimova na globalnom nivou, što je svrstava u jednu od najgledanijih Netflix-ovih serija.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn