Pretraži

Ukupno zaradili pola milijarde dolara! Lista 10 najplaćenijih holivudskih glumaca izazvala brojne kontroverze

Showbiz
0
Foto: Youtube printscreen/MTV News, WSJ. Style, Vanity Fair

Poznati magazin Forbes objavio je zavničnu listu najplaćenijih holivudskih zvezdi za 2023. godinu na kojoj su se našla brojna poznata imena „stare garde“, ali i pripadnici mlađe generacije glumaca.

Lista najplaćenijih glumaca u 2023. godini je i zvanično izašla, a imena na spisku se poklapaju sa nekim od najvećih filmskih ostvarenja predstavljenih publici prošle godine.

Forbes je objavio svoju zvaničnu procenu kako prihoda koje je svaka zvezda zaradila prošle godine tako i njihovog bruto dohotka. Tom prilikom, ovaj izvor je otkrio da na ovoj listi i dalje pretežno dominiraju muškarci kojih je čak osam od deset, što je pokrenulo ozbiljnu polemiku o ravnopravnosti u industriji.

Ovih deset glumaca na listi je zajedno u toku prošle godine ostvarilo prihod od neverovatnih pola milijarde dolara, tačnije ukupno 449 miliona dolara. Lista je gotovo isključivo sastavljena od filmskih glumaca, što se može pripisati štrajkovima Udruženja glumaca i producenata koji su odložili televizijske serije do 2024. godine.

10. Denzel Vašington

Izlaskom filma „The Equalizer 3“  Denzel Washington koji ima 69 godina zaradio je 24 miliona dolara u 2023. godini sa bruto zaradom od 28 miliona dolara. Forbes je takođe istakao da Denzel ima i značajan prihod koji dolazi iz njegove bogate biografije filmova i serija koje su se emitovale u prethodnih četiri decenije njegovog postojanja na ekranima.

9. Ben Aflek

Ben Aflek je zaradio značajan deo novca od prodaje filma „Air“ na Prime videu, u kojem je takođe igrao glavnu ulogu i režirao. Nakon što je zaradio 45 miliona bruto, suprug Džej Lo je otišao sa krajnom zaradom od 38 miliona dolara u 2023. godini. Svakako je moguće da se popne na listi u 2024. zahvaljujući svojoj saradnji sa lancem brze hrane Dunkin’ Donatsom.

8. Džejson Stetam

Najpopularniji među akcionim glumcima, Džejson Stetam, je izjednačen sa Leonardom Dikapriom kada je u pitanju njegova zarada u 2023. godini. Britanski glumac glumio je i producirao filmove „Fast X“, „Meg 2: The Trench“ i „Expend4bles“, kao i „Operation Fortune: Ruse de Guerre“. Njegova ukupna zarada iznosila je 41 milion, a bruto zarada dostigla je 49 miliona dolara.

7. Leonardo Dikaprio

Sa samo jednim projektom u 2023. godini – „Killers of the Flower Moon“ – Dikaprio je uspeo da zaradi 41 milion i 49 miliona bruto. Iako je većina novca 49-godišnje zvezde iz „Titanika“ potekla od njegove početne plate, takođe je dobio veliki ček kada je film stigao na AppleTV+.

6. Dženifer Aniston

55-godišnja glumica iz popularnog sitkoma „Prijatelji“ i dalje – i zauvek će – dobijati platu od repriziranje ove dugotrajne NBC humorističke serije. Čak i bez tih čekova, međutim, njeni angažmani u projektima poput „The Morning Show“ i „Murder Mystery 2“, kao i ugovori sa brendovima poput Uber Eats i Vital Proteins, pomogli su joj da zaradi 42 miliona prošle godine – sa bruto zaradom od 56 miliona dolara.

5. Met Dejmon

Između filma „Air“ – koji je producirao njegov i Aflekov studio Artists Equity – i njegove glavne uloge u drugom velikom bioskopskom hitu 2023. godine, „Oppenheimer“, Dejmon je takođe zaradio 43 miliona. Iako je zvezda filma „Good Will Hunting“ uzela znatno manje od svoje uobičajene tarife za pomenuti film – 4 miliona dolara – ipak je zaradio 50 miliona bruto tokom godine.

4. Rajan Gosling

Šta je Barbika bez Kena? Sa samo jednim mestom između njih, Rajan Gosling , i Margo Robi su razdvojeni sa $16 miliona. Prema Forbesu, glumac je zaradio 43 miliona – 50 miliona dolara bruto – u 2023. godini. Takođe je imao veliku korist od svoje hit pesme iz filma, „Ja sam samo Ken“, koja je strimovana više od 100 miliona puta online.

3. Tom Kruz

Tom Kruz i dalje profitira od filma „Top Gun: Maverick“ iz 2022. godine i zarađuje od premijere filma „Mission Impossible: Dead Reckoning Part 1“, koji je stigao u bioskope u julu prošle godine. Za glumca koji izvodi vlastite akrobacije, ovi filmovi su mu pomogli da zaradi 45 miliona, sa bruto zaradom od 53 miliona dolara.

2. Margo Robi

Ova Barbika zarađuje ozbiljan novac! Prema Forbesu, 33-godišnja glumica i producentkinja zaradila je oko 59 miliona dolara, sa bruto zaradom od 78 miliona. Ona je najmlađa glumica na listi i otprilike 60 miliona od njenog bruto dohotka dolazi iz dela njenog ugovora za film „Barbi“ – u kojem je takođe bila izvršni producent – koji joj pruža 12,5% od svih profita od dobiti.

1. Adam Sendler

Adam Sendler je zauzeo prvo mesto na listi, zarađujući neverovatnih 73 miliona dolara u 2023. godini, sa procenjenom bruto zaradom od 97 miliona. Većinu svog novca komičar je zaradio kroz svoj partnerski ugovor sa Netflixom i filmove koje je kreirao za poznatu strimin platformu. Pretplatnici Netflixa proveli su više od 500 miliona sati gledajući Sendlerove filmove prema navodima. Takođe je svoj komičarski nastup odveo na turneju u 40 gradova širom zemlje – još jedan izvor prihoda za zvezdu filma „Murder Mystery“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz