Pretraži

OKONČANA POLICIJSKA ISTRAGA: Otkriven uzrok tragične smrti fana na koncertu Tejlor Svift, evo protiv koga će biti podneta tužba!

Showbiz
0
tejlor svift
Foto: Youtube printscreen/CBS Sunday Morning

Pre nešto više od mesec dana Tejlor Svift je u sklopu svoje „Eras“ turneje održala koncert u Rio de Žaneiru, a ceo koncert obeležio je jedan tragičan događaj.

Dok je čekala početak koncerta, jedna od obožavateljki svetske zvezde Ana Klara Benevides, preminula je nakon srčanog zastoja.

Njoj je još na stadionu ukazana hitna medicinska pomoć da bi nakon toga bila prebačena u bolnicu, međutim ona je ubrzo nakon toga preminula.

Tejlor Svift se nakon ovog tragičnog događaja oglasila i iskazala svoju neizrecivu tugu zbog gubitka, te između ostalog istakla da ima jako malo informacija o ovom dešavanju.

Ne mogu da verujem da ovo uopšte pišem. S tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljku pre večerašnjeg koncerta. Ne mogu rečima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada. O ovome neću moći pričati na pozornici jer me preplavi tuga kada i samo pokušam da pričam o tome. Želim reći da mi je žao, i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule obožavateljke. Ovo je poslednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazil“, napisala je ona tom prilikom.

Nakon mesec dana temeljne policijske istrage i prikupljanja dokaza o medicinskom stanju devojke, ali i o uslovima na samom koncertu, s obzirom na to da su u tom trenutku u Brazilu vladale velike vrućine, proglašen je zvaničan razlog smrti mlade devojke.

Prema zvaničnom izveštaju policije i medicinskog centra, u čiji posed je došao Asošijeted Pres, Ana Klara preminula je usled „iscrpljenosti izazvane toplotom“. U izveštaju je još dodato da Benevidesova „nije imala nikakav medicinski problem, kao ni naznake o korišćenju nedozvoljenih supstanci“, koji su mogli doprineti njenoj smrti, već se navodi da je „izloženost vrućini dovelo do srčanog zastoja“.

Brazilska policija započela je istragu o agenciji koja je organizovala koncert Tejlor Svift, pod navodima o „zločinu ugrožavanja života i zdravlja“ svih koji su prisustvovali koncertu tokom talasa vrućine.

Nakon što je tragični incident dospeo u javnost, direktor pomenute agencije pod nazivom „Time4Fun“ izdao je zvanično saopštenje u kom je između ostalog naveo da su sve neophodne mere bile preduzete.

„Svesni smo ogromne odgovornosti koju imamo prilikom organizacije događaja ovog nivoa, zbog čega nismo štedili u naporima i izvorima uz koje smo ispratili najbolje globalne norme u ovoj industriji kako bismo garantovali udobnosti i bezbednost svih“, naveo je on i dodao da su „alternativni koraci“ mogli biti dodati kako bi se obezbedila bezbednost posetioca koncerta.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz