Pretraži

Sloboda Mićalović prvu filmsku ulogu imala je u “Zoni Zamfirovoj”, a ta uloga joj je preokrenula život 

Showbiz
0
sloboda mićalović
Foto: R.Z./ATAImages

Sloboda Mićalović godinama važi za jednu od najtraženijih, ali i najlepših glumica u Srbiji. Boba, kako je neretko zovu, pažnju publike privukla je već sa prvom filmskom ulogom, a ta uloga joj je, može se reći, odredila i privatan život. 

Mnogi je danas pamte kao glavnu zvezdu “Ranjenog orla”, ali zapravo je uloga Vaske u filmu “Zona Zamfirova” ta koja joj je otvorila vrata ka velikoj karijeri, ali i velikoj ljubavi koja je krunisana brakom.

Sloboda Mićalović i uloga koja je promenila život

Sloboda Mićalović rođena je 21. avgusta 1981. godine u Leskovcu odakle je put odveo u Beograd na studije glume. Iako njen otac Dragan Mićalović, takođe glumac, u početku nije bio presrećan zbog izbora svoje ćerke, ipak ju je podržao i otišao sa njom u Beograd na prijemni.

Sloboda je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi čuvenog profesora Predraga Bajčetića i već na trećoj godini dobila je šansu da zaigra u filmu „Zona Zamfirova“ gde je sarađivala sa rediteljem Zdravkom Šotrom.

Ta saradnja otvorila joj je vrata ka brojnim novim ulogama, a gotovo svaki film, serija ili predstava u kojima glumi Sloboda – postizali su neverovatan uspeh. Međutim, ta uloga joj je donela i poznanstvo sa sadašnjim suprugom Vojinom Ćetkovićem kog je upzanal na filmskom setu.

Sloboda i Vojin su se venčali 12. maja 2008. godine u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, a kumovali su im Nikola Đuričko i Nataša Ninković. Glumica je tada svom prezimenu dodala i suprugovo, te je od tada Sloboda Mićalović Ćetković.

Glumački par je 12. januara 2010. godine dobio bliznakinje Veru i Milu. Oni svoju privatnost ne vole da iznose u javnosti ni da eksponiraju decu na društvenim mrežama.

Sloboda je više puta istakla da joj je uvek čast kada radi na nekom projektu sa svojim suprugom, a prilika da sarađuju pružila im se i na snimanju serije „Tajna vinove loze“ u kojoj glume ljubavni par.

Slobodin niz nagrada

Pored titule najlepše glumice, Sloboda može da se pohvali i brojnim drugim titulama i nagradama. Za ulogu Jelene Čađenović u seriji „M(j)ešoviti brak“ dobila je Nagradu za najbolji glumački par, zajedno sa Andrijom Miloševićem koji joj je u ovom ostvarenju bio partner.

Na 44. Filmskim susretima u Nišu 2009. godine ona i Ivan Bosiljčić dobili su nagradu Glumački par godine, po izboru čitalaca „TV Novosti“. Nagradu su dobili za uloge u seriji „Ranjeni orao“ koja je rušila sve rekorde gledanosti, a Slobodu vinula u zvezde.

Ona i Ivan Bosiljčić ponovo dobijaju nagradu Glumački par godine i na 47. Filmskim susretima u Nišu 2012. godine, za uloge u seriji „Nepobedivo srce“, gde su još jednom tumačili ljubavni par.

sloboda mićalović
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na Danima Marina Držića u Zagrebu 2008. godine, Sloboda Mićalović je dobila nagradu „Zlatni smijeh“ za ulogu Elmire u predstavi „Tartif“. Takođe za ulogu Elmire dobila je Nagradu za lepotu govora „Branivoj Đorđević“ 2009. godine.

Oskar popularnosti dobila je za najbolju glumicu 2009. godine.

Dobitnica je i Godišnje nagrade za ulogu Roksi Hart u mjuziklu „Čikago“, a proglašena je i za Hello! ličnost godine 2011.

Dobila je i Oktobarsku nagradu – medalja 2015. grada Leskovca, a iste godine dobila je priznanje Vitez od čarapanije, a zajedno sa svojim suprugom Vojinom Ćetkovićem dobila je nagradu Ličnosti životnog stila Srbije.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz