Pretraži

Sara Jo ipak ide na evropsko takmičenje!

Showbiz
0
Photo: Luka Bošković

Na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije je bila prisutna i delegacija srpskog predstavništva međunarodnog fan kluba OGAE, koja je dodelila nagradu za najbolju pesmu sa PZE 22. U konkurenciji za nagradu je bilo svih 36 pesama koje su učestvovale na izboru, a nagradu je odnela Konstrakta za numeru "In corpore sano".

Međutim, pošto je Konstrakta pobedom obezbedila odlazak u Torino, onda će na Second Chance Contest, piše na zvaničnom sajtu Evrovizije, ići vicešampionka PZE 22, a ujedno i drugoplasirana u glasanju OGAE Srbija — Sara Jo s numerom "Muškarčina".

Screenshot: Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Screenshot: Youtube/RTS Pesma Evrovizije – Zvanični kanal

 

Konstrakta je u glasanju članova OGAE Srbija pobedu odnela sa osvojenih 256 poena, Sara Jo je osvojila 233 poena (2. mesto), dok se na 3. mestu našla Angellina s pesmom Origami, s osvojenih 143 poena. Krug plasiranih sa trocifrenim brojem bodova zaokružili su: Zorja s numerom istog naziva (4. mesto, 143 poena), kao i Marija Mikić s kompozicijom Ljubav me inspiriše (5. mesto, 104 poena).

Domaćin takmičenja OGAE Second Chance Contest ove godine će biti Norveška zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi trija „KEiiNO“ na takmičenju u Švedskoj. Pravo učešća na navedenom nadmetanju imaju države koje su organizovale nacionalna finala u protekloj sezoni, kao i pesme koje nisu pobeđivale na tim izborima.



Srbija će prvi put nakon godinu dana pauze imati svog predstavnika. U pitanju je vizuelni događaj koji je osnovan 1987. godine, a organizuju ga ogranci OGAE, međunarodnog kluba navijača Pesme Evrovizije.

Na tom takmičenju, svaka zemlja može prijaviti jednu pesmu koja nije uspela da pobedi u nacionalnom procesu selekcije zemlje za godišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije. Članovi svakog kluba biraju između pesama koje nisu pobedile i biraju jednu koja će predstavljati klub na događaju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz