Pretraži

Sve tajne naših velikih hitova: „Tuga iz Poršea“ krije detalje Reljine prošlosti, a evo koju simboliku nosi pesma „Sava i Dunav“

Muzika
0
Foto:Printscreen/Youtube:balkaton/idjvideos/eminajahovic/generacijazed

Kod stranih izvođača je ovo svakodnevica, a nije tajna da i naši muzičari vole da provuku kroz pesme stvarne događaje iz svojih života.

Nekada nije lako preneti svoje emocije na papir, a posle ih i ovekovečiti kao numeru koja ima tendenciju da postane hit.

Neke simbolike iz pesama su očigledne, dok nam je za druge pak potrebno objašnjenje, a poznate ličnosti nisu imale problem sa tim da objasne publici tematiku istih.

Ovo su neki od trenutno najvećih muzičkih hitova, a malo je poznato da oni kriju tajne posvete.

Henny i Breskvica – Sava i Dunav

S obzirom na to da je Relja Torino pisao tekst za ovu pesmu, on je jednom prilikom priznao da je ovaj emotivni hit posvetio svojoj devojci Teodori Popovskoj.

Emina Jahović – Slagaću vas sve

Neki su ovu pesmu nazvali himnom samosvesnih žena sa čime se dosta njih i složilo. Simbolika u ovoj pesmi ima dosta, ali najviše dominira ženska snaga što Emina i pokušava da prikaže kroz svoje tekstove s obzirom da je ona i kantautor.

Mahrina – Tu si zauvek

Iako smo navikli da nam Mahrina uglavnom priprema klupske hitove, ovog puta je bila balada u pitanju i to posvećena njenoj pokojnoj baki, čime je dirnula mnoge.

Džordži – Zora, Indijanac i Marija

Kako je i sam otkrio, pesma Marija je posvećena i to ne bilo kome već njegovoj devojci, dok ostale pesme iz njegove trilogije takođe imaju skrivenu simboliku, koju svako od nas analizira na svoj način.

Relja – Tuga iz Porschea

„Tuga iz Poršea“ je pesma koja za Relju ima posebno značanje, jer je njom publici predstavio svoj život. U spotu je otkrio mnoge stvari o sebi.

– U celom spotu sam u kolima. Vožnju prate razni događaji karakteristični za moj život, moju prošlost, odrastanje i sazrevanje – rekao je Relja za IDJTV.

Koliko je ova pesma posebna za Relju govori i posveta na kraju spota: „Posvećeno mami i Tari“ istaknuto je na kraju snimka.

Rasta – 3211

Činjenica je da su Rastine sve pesme autobiografske, a poslednjim albumom “3211“ je oduševio sve, jer je svaka pesma nastala u zatvoru, nakon čega je objavio i film o tom periodu i napravio savršenu korelaciju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika