Pretraži

Priznala krivicu, a onda optužila Ministarstvo finansija da su je „spalili na lomači“: Poznata pevačica ponovo ide na sud, a njene optužbe su nikad teže

Showbiz
0
Foto:Printscreen/Instagram:shakira

Poznata kolumbijska pevačica Šakira, nakon optužbi da nije plaćala porez, optužila je Ministarstvo finansija da su je „spalili na lomači kao u vreme inkvizicije“.

Pre skoro godinu dan pevačica Šakira je imala prvo suđenje u vezi prevare, jer u periodu od 2012. do 2014. godine ona nije plaćala porez, te je time, kako su navodili mediji, oštetila Španiju za 14,5 miliona eura.

Ona je tom prilikom priznala krivicu, pa je morala da plati Španiji 430 hiljada evra da bi izbegla zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

Slavna pevačica je dala izjavu nakon suđenja i rekla da nije kriva, ali da ne želi više da troši svoje vreme na sudu i da ne može da dozvoli da je deca gledaju u takvom stanju.

Šakira
Foto:Printscreen/Instagram:shakira

Ipak, čini se da je pevačica ponovo spremna da se vrati na sud, nakon što je optužila ministarstvo finansija da ju je javno „spalio na lomači kao vešticu tokom inkvizicije“, prenosi „Daily Mail“.

Ona je španski pravosudni sistem optužila za „klevetničku kampanju“. U pismu objavljenom u španskom „El Mundou“, ona je optužila španske porezne vlasti za seksističku kampanju.

„Možda izgleda neshvatljivo, ali za mene je decenija u Španiji bila finansijski izgubljena decenija, a ne zato što sam malo radila, kao što svi znaju. Imala sam 120 koncerata u 90 različitih gradova. Kako čovek koji ima 120 koncerata može da izgubi novac“, rekla je ona.

šakira
Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Ona je takođe otkrila da je ranije priznala krivicu samo kako bi zaštitila decu, ali je i navela da je sigurna da bi cela situacija bila u potpunosti drugačija da je u pitanju neki pevač iz Amerike i žena iz Španije.

„Stvari se ne rešavaju tako što se svake godine neka javna ličnost spaljuje na lomači, kao što je to bio slučaj za vreme inkvizicije, da bi se povratio izgubljeni prestiž. Želim svojoj deci da ostavim u nasleđe žene koja je svoje razloge objasnila mirno i u svoje vreme, kada je osetila da je to neophodno, a ne kada su je na to naterali da znaju da sam donela odluku da ih zaštitim, da budem sa njima i nastavim sa svojim životom“, rekla je na kraju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz