Pretraži

„PRINCEZO MOJA, ČUVAĆU TE U SNU“: Toše Proeski je poslednju poruku pred smrt uputio NJOJ, od najveće ljubavi oprostio se ovim rečima

Showbiz
1
Screenshot: Youtube/Ana Kolarevic
Screenshot: Youtube/Ana Kolarevic

Makedonski pevač Toše Proeski tragično je nastradao 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj i za sobom je ostavio neizbrisiv trag u muzici.

Tragična vest rastužila je ceo region, njegovu porodicu, prijatelje i kolege, a dan nakon njegove smrti proglašen je Dan žalosti u Makedoniji.

Kada je Toše izgubio život, njegova tadašnja devojka, rukometašica Andrijana Budimir, povukla se i nije želela da daje nikakve izjave.

Toše i Andrijana su se zabavljali tri godine, pa raskinuli zbog obaveza i česte razdvojenosti, da bi vezu obnovili u januaru 2007. Živeli su zajedno u njegovoj vili u naselju Zlokućani, gde su kovali planove za venčanje i proširenje porodice, ali vreme nije bilo na njihovoj strani.

Pre nesreće Toše je upravo Andrijani poslao poslednju poruku:

Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te – glasila je poslednja poruka koju je poslao pre nego što je tragično izgubio život.

Za legendarnog pevača koji je preminuo u 26. godini govorili su da ima anđeoski glas, a njegove pesme su i danas, 16 godina nakon njegove pogibije, mnogima omiljene.

Popularnost i uspešnu karijeru izgradio je samo uz pomoć neverovatnog muzičkog talenta koji je posedovao.

Svoj prvi album Toše je snimio 1999. godine, zove se „Nekade vo nokta“ i izdat je u 60.000 primeraka. Već naredne godine objavio je svoj drugi studijski album “Sinot božji”. Nakon toga su se pesme i albumi samo nizali, a svaki naredni privukao je veću pažnju od prethodnog. Tokom života je izdao još pet albuma a to su: „Ako me pogledaš u oči“, „Dan za nas“, „Pratim te“, „Božilak“ i „Igra bez granica“.

Sećanja na Tošeta nikada neće izbledeti, jer je nastavio da živi kroz svoju muziku.

Komentari (1)

  1. Tose jedan jedini. Prelepe pesme, andjeoski glas.pratim te, vo kosi da ti spijam, lagala nas mala, itd pesme za sva vremena. Ponos nek bude roditeljima. Zasluzi je… Tose decko Ljubav forever

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz