Pretraži

Ljubav iz školskih dana koja i danas traje: Novak i Jelena Đoković su zajedno pune dve decenije, a njihovu veridbu obeležio je POŽAR

Showbiz
0
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Brak između tenisera koji je ispisao nove stranice istorije ovog sporta, Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene važi za jedan od najstabilnijih na javnoj sceni, a mnogi se pitaju u čemu je tajna odnosa popularnog para?

Sa samo 7 godina naš proslavljeni teniser je imao samo jedan cilj – da postane najbolji na svetu u belom sportu, te je vrlo brzo krenuo i da radi na ispunjenju svog cilja. Kada je imao svega 12 godina, roditelji, Srđan i Dijana Đoković, su ga upisali u tenisku akademiju Nikole Pilića, te je Novak već sa 16 godina postao profesionalni teniser.

Potom je Đoković upisao Sportsku gimnaziju, a iako je svoje obrazovanje morao da prekine zbog nerazumevanja za njegove obaveze i turnire, iz ovih školskih dana izrodilo se i nešto lepo.

On je naime u ovoj školi upoznao sadašnju suprugu, Jelenu Ristić. Njih je upoznao zajednički prijatelj, ipak ljubav nije planula na prvu, već su svoju vezu otpočeli nekoliko godina kasnije, a kako je Novak sam istakao on je na nju „odlepio“ tokom srednjoškolskih dana.

„Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu…. Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi“, ispričao je on svojevremeno.

Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine“, rekla je Jelena o početku njihove veze.

Credit: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Teniser je svoju izabranicu prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine i par je od tada nerazdvojan.

Nekoliko godina kasnije, Novak je odlučio da ozvaniči njihovu vezu i zaprosi svoju dugogodišnju devojku, ali iako je imao isplaniran ceo romantični čin, nije sve proteklo onako kako je zamislio.

„Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”“, ispričao je Đoković, a potom je Jelena završila priču i otkrila kako je sve izgledalo iz njenog ugla.

„Onda sam videla drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam da li je on lud, šta će ova reklama u to doba, a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom!“

Svadbeno veselje čuvenog para privuklo je ogromnu pažnju javnosti, a oni su se postarali da sve protekne kako su zamislili – i to bez prisustva sedme sile. Novak i Jelena, do tada Ristić, sklopili su brak u 18.30 na Svetom Stefanu 10. jula 2014. godine. Cela procedura je bila izuzetno brza, a svečanost koja je počela u 18 časova, već 30 minuta kasnije je bila završena, a u tom momentu je Jelena bila trudna sa njihovim prvim detetom, Stefanom.

Nakon dolaska sina, usledilo je i rođenje ćerkice Tare, a iako Đokovići retko dele privatnost i zajedničke trenutke, očigledno je da uživaju u porodičnoj idili, kao i da njihovi naslednici uživaju da sa mamom gledaju tatu na terenu.

Credit: Nacho Lopez / Zuma Press / Profimedia

Kako je jednom prilikom Jelena otkrila, ona je svojoj deci želela da dozvoli izbor, te da u jednom trenutku kada budu dovoljno odrasli odluče da li žele da budu u javnosti ili ne. Takođe, ona je istakla da je Novak uspeo da ostvari svoj san, a uz njega i ona sama.

Moje poteškoće su bile te što sam želela da zaštitim decu, da im dam izbor da sami odluče da li žele ili ne žele da budu deo našeg javnog života koji je nužan kao posledica velikog uspeha, istorijskog uspeha koji je Novak postigao. Između ostalog moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam želela da budem uspešna žena iz senke“, istakla je ona za „Noizz.rs“

Kako je Novak gotovo konstantno u pokretu i putuje po celom svetu zbog obaveza i turnira, njegova supruga je progovorila i o tome kako se on snašao u ulozi roditelja i koliko je posvećen kao otac.

Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju deca zahtevaju je limitiran jer on ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo da budem tu i imam pomoć. Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i sve se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći, ali je istina i Novak je toga svestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspehu, svetskom uspehu“.

Ona je nekoliko puta u intervjuima govorila o njihovom braku, te je priznala da li postoji i koja je tajna njihovog dugogodišnjeg uspešnog odnosa ispunjenog ljubavlju.

„Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcioniše ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promenili. Novak i ja smo dugo zajedno i pre nego što je njegovo ime dobilo takvu težinu u javnosti. On je za mene ostao moja ljubav, bez neophodnih titula koje sada prate njegovo ime. Rad za njegov brend mi je pomogao da razumem i poštujem uspeh koji je postigao – i da prihvatim usamljenost kao posledicu tog prekomernog rada, putovanja i posvećenosti. To je taj teret slave i uspeha koji često udaljava ljude od porodice i prijatelja, a koji nemamo u vidu kada sanjamo velike snove. Ni njemu ni meni nije lako da budemo razdvojeni, pogotovo sada kao roditelji dvoje dece koja su stvarno plod velike ljubavi. Nama je naše vreme toliko dragoceno, retko i jedinstveno. Ali svi smo ga željni, a on je samo jedan.“

Photo: Antonio Ahel/ATAImage

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz