Pretraži

Direktorka modne imperije zavisna je od estetskih operacija, a njena ćerka godinama boluje od teške bolesti: Nasledila je pola milijarde dolara, ali od jedne stvari se nikad nije oporavila

Showbiz
0

Donatela Versaće važi za jedno od najvećih imena u modnoj industriji, a često je predmet komentara i zbog svog izgleda, međutim tragična sudbina njene ćerke je već godinama predmet holivudskih tračeva.

Donatela je postala poznata kao jedna od glavnih muza svog brata Đanija Versaća, osnivača jednog od najvećih modnih kuća na svetu „Versace“, i tokom godina je predstavljala inspiraciju za brojne trendove.

Nakon atentata slavnog kreatora 1997. godine, njegova sestra je postala suvlasnik kompanije i umetnički direktor, te je svoj ceo život podredila očuvanju i uzdizanju imperije koju je Đani ostavio iza sebe.

Iako je tokom 90tih bila oličenje lepote, nakon smrti brata Donatela je prošla kroz drastičnu transformaciju, što mnogi pripisuju šoku usled njegove iznenadne pogibije.

Ona je potpala pod uticaj nedozvoljenih supstanci, te je svojevremeno obolela od anoreksije što je drastično izmenilo njen izgled. Posle godina rehabilitacije usledile su godine zavisnosti o plastičnoj hirurgiji pa danas imamo ženu od 69 godina koja je potpuno izmenila svoj lik i spada u grupu žena koja su svoj izgled u potpunosti uništile estetskim operacijama.

Ipak, veliku pažnju svojom sudbinom, ali i izgledom privlači njena ćerka Alegra koja je nasledila veliko bogatstvo nakon smrti ujaka.

Đani je ubijen kada je Alegra imala samo 11 godina, a njegov testament je od ove devojčice napravio većinskog naslednika njegove modne imperije. Ona je naime nasledila 50% njegove kompanije, dok je njegov brat Santo nasledio 30%, a njena majka Donatela 20% udela u kompaniji.

Ona je na svoj 18. rođendan nasledila 500 miliona dolara ujakovog bogatstva, ali je na svoje mesto u odboru direktora kompanije stupila tek 2011., sa 24 godine, s obzirom na to da je celo nasledstvo doživljavala kao teret.

Đani je imao još dve bratanice i dva bratanca, ali Alegra je očigledno bila njegova omiljena.

„Volim da razgovaram sa Alegrom,“ Đani je jednom rekao za Veniti Fer. „Alegra mi uvek kaže istinu o Donateli. Reći će mi: ‘Đani, ne brini, ona uvek malo preteruje.'“

Credit: Adam Scull/PHL/MPI / Capital pictures / Profimedia

Kada je Đani umro, mlada devojka je navodno osećala ogroman osećaj krivice, čak je rekla Donateli da je trebala biti sa njim. Prema pisanju The Guardiana, „Kada je testament pročitan, otkrivajući njeno ogromno nasledstvo, Alegra je pitala, užasnuta: ‘Zašto je ujak Đani izabrao mene?'“

Iako je Donatela navodno potražila psihološku pomoć za Alegru posle ubistva, modni insajderi iz Milana tvrde da je kreatorova smrt devojku bacila u vrtlog. „Nikada nije bila ista, potpuno uništena zbog toga,“ rekao je jedan insajder.

Alegra se povukla — na različite načine. Mnogi su bili zabrinuti zbog fotografija izrazito mršave tinejdžerke koja je, početkom 2000-ih, izgledala sve mršavije.

U 2007. godini, porodica je izdala saopštenje koje je glasilo: „Naša ćerka Alegra se godinama bori sa anoreksijom, vrlo ozbiljnom bolešću. Prima najbolju moguću medicinsku negu kako bi prevazišla ovu bolest i odgovara dobro na tretman“, a uz ovu izjavu stigle su vesti o tome da Alegra navodno u tom trenutku ima samo 32 kilograma.

Ona nikada nije javno govorila o svom poremećaju u ishrani, ali insajderi spekulišu da je to povezano sa njenom povučenošću, koja je s vremenom postala sve izraženija.

Kao mlada odrasla osoba, Alegra — dvostruki državljanin Italije i SAD-a — preselila se u Ameriku da bi pohađala Braun univerzitet, a kasnije UCLA, gde je studirala glumu, francuski i istoriju umetnosti.

„Studirala sam pozorište i bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati uloge u malim nezavisnim filmovima koje niko nije gledao,“ rekla je za La Republiku 2011. godine. „Ipak, gde god sam išla, bila sam Versaće. Nisam mogla pobeći, i to me povređivalo.“

Alegra je za Harper’s Bazaar 2007. godine izjavila da vikende provodi vozeći bicikl po Venis bulevaru. Ipak, i dalje je bila pod zaštitom svoje stroge majke — Donatela joj nije dozvoljavala da vozi automobil, već je unajmila vozača za nju.

„Holivud nije moj svet,“ rekla je magazinu. „Ne govorim mnogim ljudima svoje prezime. Više koristim prezime Bek nego Versaće.“

Credit: Erik C. Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ispod radara, Alegra je pokušala da nađe svoj put, neko vreme radeći kao kostimograf za Ruperta Evereta — porodičnog prijatelja — tokom Brodvejske obnove njegove predstave Blithe Spirit 2009. godine. Izgleda da je odustala od glume, možda zato što je, kako je rekla za La Republiku: „Mrzela sam Los Anđeles.“

Nakon što je prodala dve nekretnine koje je nasledila od Đanija — kuću na Aper Ist Sajdu i vilu na jezeru Komo u Italiji — navodi se da sada vreme provodi između porodične kuće u Milanu i porodičnog stana u Sohou.

Alegra je takođe rekla da je jedno vreme anonimno radila sa jednim dizajnerom, pomažući mu da organizuje modne revije i reklamne kampanje. „Najbolji deo ovog posla je to što sam niko,“ rekla je. „Mislim da se možeš navići na sve, ako se osećaš slobodno, ako si svoj, a ne ono što drugi žele da budeš, ako ne vidiš fotografa iza svakog ćoška, ako se ne zakopavaš u okrutne tračeve koji nanose toliko štete…“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz