Pretraži

KAKO KVALITETNO UBITI DOSADU: Ovih 8 hobija pomoći će ti da doživiš pravi GLOW UP!

Showbiz
0
hobi
Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Svakom je potreban hobi, a mi vam predstavljamo 8 koji će vam pomoći da zasijate.

Hobiji mogu da ti pomognu da se opustiš i da ti ne bude dosadno, a ako ih pažljivo biraš oni čak mogu da budu i jako korisni i da ti pomognu da uživaš u aktivnosti koju voliš, ali koja ti i pomaže da zablistaš.

Iskreno, koliko često se žališ da ti je dosano?! Ako je odgovor „često“ ili „svaki dan“, onda si idealan kandidat za pronalazak novog hobija. Svako ko redovno ima dane kada ne zna šta da radi sa sobom, može razmisliti o pronalasku hobija.

Koji ćeš hobi da odabereš zavisi samo od tebe, a mi ti predstavljamo samo neke ideje od kojih možeš da imaš višestruku korist.

1.Upiši se na ples za više samopouzdanja

Bilo kakav ples – od klasičnih plesova, preko plesa na svili, do hip-hopa – kakav god oblik plesa da ti se sviđa, to je dobra ideja za hobi. On će ti pomoći da počneš da osećaš samopouzdanije, a što duže budeš plesala, to će ti i samopouzdanje biti veće.

 

@douyin_dance ID douyin: yinyinbuxi | #dance #douyin #tiktokchina #douyin_dance #douyin_china #jazzfunkdance #dancechoreography #groupdance #lokaloka #queenmoney ♬ nhạc nền – douyin dance

2. Nauči da šiješ i izgradiš jedinstven stil

Ne moraš da naučiš da sašiješ odeću od nule, ali možeš da naučiš da napraviš patent, zašiješ nešto, porubiš ili slično. Na ovaj način ćeš imati i hobi i super odeću. Kada je u second handu sve super jeftino, možeš da kupiš odeću i da napraviš makeover te odeće u nešto što ti se sviđa i što bi nosila. Šivenje je svakako korisna veština i super hobi ako nisi neko ko provodi vreme napolju i nije za sport.

3. Vežbaj pravljenje manikira po svojoj želji

Možeš da se baciš u svet manikirstva. Većini devojaka poraste samopouzdanje kada uradi savršene nokte. Kada naučiš da radiš sama svoje nokte imaćeš i hobi i uvek svež manikir. Za početak možeš da kreneš da vežbaš s običnim lakovima na svojim noktima, a kasnije možeš da probaš i sa nekim izazovnijim šarama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Teleki (@thehotblend)

4. Kreni na pilates i oblikuj telo

Ne moraš da ideš u teretanu da bi oblikovala telo, možeš da se upišeš i na različite druge aktivnosti poput pilatesa ili plivanja ili čak plesanja. To su sve hobiji koji će ti pomoći da budeš u formi.

5. Počni da pišeš dnevnik

Kao što je bitan fizički glow up, tako je bitan i onaj psihički. Jedan hobi koji je dobar za baš svakoga je pisanje dnevnika. Počećeš da se osećaš puno bolje i smirenije kada kreneš da izbacuješ sve iz sebe i da stavljaš na papir.

via GIPHY

6. Počni ozbiljnije da se baviš fotografisanjem

Još jedna opcija može biti i da se baciš u fotografske vode. Nauči šta znače sve one opcije koje postoje na kameri, vežbaj kadrove, što više fotkaj! Odaberi nešto što ti je najzanimljivije – priroda, životinje, portreti… Vežbaj i na samoj sebi, a možeš i zamoliti prijatelje da ti poziraju.

7. Pravljenje nakita kao hobi

Za nekoga ko je kreativan jedan od hobija može da bude i izrada nakita. Ne moraš da praviš gomilu nakita za nekoga i da ih prodaješ, već se fokusiraj na svoje potrebe. Kreni od običnih stvari i idi prema sve komplikovanijim. Internet je prepun različitih tutorijala koji mogu da ti pomognu.

 

@bijouxkomorebi Replying to @elizabethh making a necklace version of our Lotus Bracelet! 🪷 available at the site in our b1o 🫶🏼 #beadednecklace #handmadejewelry #daintyjewelry #beadedjewelry #pinkaesthetic #flowernecklace #asmr #minimalstyle #aestheticstyle ♬ Hotline etude – FINNEAS

8. Plivanje će ti pomoći da uđeš u formu i da ti se držanje ispravi

Imamo na listi i plivanje. Iako je sport, rekli bismo da ovo nije tipičan sport i da bi zbog toga mogao da ti bude zanimljiv. Plivanje kao hobi može da bude super aktivnost koja će ti pomoći da uđeš u formu, da stekneš kondiciju, a pošto se kod plivanja aktiviraju razni mišići u telu, može da ti pomogne i da ispraviš držanje, piše „teen 385

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz