Pretraži

Držaće prikovane za fotelju: Ako već niste, ove filmove i serije OBAVEZNO pogledajte ovog vikenda – neke od njih uskoro „odlaze“ sa Netflix-a!

Popcorn
0
netflix
Foto: salarko / Alamy / Alamy / Profimedia

Vikend predstavlja savršeno vreme da nadoknadite sve epizode omiljene serije koje ste prepustili ili se prepustite uživanju u filmovima koji su trenutno najveći hitovi na striming platformama.

Savršen beg od naporne radne ili školske nedelje predstavlja upravo boravak kod kuće i bindžovanje filmova i serija sa Netflix-a. S obzirom na to da se približava kraj školske godine, kao i da dolazi lepo letnje vreme koje ćemo svi želeti da provedemo van kuće ovo je idealan trenutak da nadoknadite sve što ste propustili na vašoj omiljenoj striming platformi.

Ako imate samo jedno veče

Proživite malu egzistencijalnu krizu (sigurno će biti zabavno)! Završetak fakulteta vas može dezorijentisati — posle čitavog života učenja, kako se samo započinje odrasli život? — a Noa Baumbah je duhovito uhvatio jedinstvenu anksioznost tog trenutka u svom debitantskom filmu iz 1995. godine, „Kicking and Screaming“.

Ova indi drama prati grupu nedavno diplomiranih studenata (uloge koje tumače Džoš Hamilton, Kris Igan i Parker Posi) koji se bore sa krizom njihovih godina, dok se odupiru novoj fazi njihovog života svom snagom.

Ako imate ceo dan

Vratite se u srednju školu. Dramatično govoreći, poslednja godina srednje škole je savršena oluja visokog stresa i još većih emocija, a definitivno ne nedostaje filmova koji je prikazuju. Počnite svoj mini maraton sa nežnom drama-komedijom „The Half of It“ Alis Vu iz 2020. godine, modernom verzijom „Cyrano de Bergerac“ u kojoj Lea Luis igra stidljivu usamljenicu koja piše ljubavna pisma u ime popularnog sportiste (Danijel Dimer).

Pojačajte zvuk uz oštri humor Dženifer Kejtin Robinson u filmu „Do Revenge“ iz 2022. godine, u kojem dvoje tinejdžera (Maja Hok i Kamila Mendes) u elitnoj školi traže slatku osvetu.

I uključite se u trku za koledž sa plesnom komedijom „Work It“ Laure Teruso iz 2020. godine. Sabrina Karpenter igra tehnički nadarenu maturantkinju koja odlučuje da unese raznolikost u svoj vannastavni portfolio osnivanjem plesnog tima.

Završite dan sa epilogom koji prikazuje možda najgori mogući način za završetak srednje škole. To bi bilo varanje na prijemnom ispitu za koledž, kao što su to neki roditelji uradili u šokantnoj prevari istraženoj u dokumentarcu Chrisa Smitha iz 2021. godine, „Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal“.

Ako imate ceo vikend

Preskočite nekoliko koraka. Zašto se zamarati sa diplomiranjem — sa školom uopšte! — ako možete odmah preći na dobar deo? To je ideja serije „Suits“, voljene pravne drame Arona Korša, u kojoj Majk, briljantni student koji je odustao od fakulteta i ima fotografsko pamćenje (Patrik Dž. Adams) koji nikada nije upisao pravni fakultet, počinje raditi za korporativnog advokata (Gabrijel Maht) u Njujorku. Oni čine odličan tim, pod uslovom da čuvaju Majkovu tajnu.

Ovo vam je poslednja šansa

Polu-krimi drama Džona Singltona iz 1991. godine „Boyz n the Hood“, u kojoj je Ice Cube napravio svoj filmski debi, a Kjub Guding Džinor dobio svoju debitantsku ulogu koja ga je probila, prati tinejdžera u Krenšou, južnom Los Anđelesu, koji je uvučen u gangstersku kulturu koja ga okružuje. Uskoro će film biti uklonjen sa Netflix-a, te ne propustite ovu priliku da uživate u ovom klasiku.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn