Pretraži

Planiraju da ulože više od 200 miliona: Jedna od najpoznatijih filmskih franšiza dobija svoju seriju

Popcorn
0
Foto: Instagram printscreen/Harry Potter

Fanove napoznatijeg čarobnjaka i njegovog magičnog sveta očekuje povratak njihovog omiljenog junaka ovog puta na male ekrane.

Warner Bros potvrdio je da se Hari Poter vraća, ali u formatu TV serije, te da će proći kroz svih 7 legendarnih knjiga Dž.K.Rouling.

Šta fanovi čarobnjačkog sveta mogu da očekuju od nove adaptacije?

Serija će imati potpuno nov pristup Hari Poteru i dešavanjima na način koji nije bio obrađen do sada u filmovima. Prema prvobitnom nacrtu plan je bio da se iz sezone u sezonu prikazuje dešavanja iz po jednog nastavka, međutim najnoviji planovi sugerišu da će serija obuhvatiti dešavanja tokom cele decenije Harijevog boravka u školi.

Sa produženim putovanjem kroz svet čarobnjaka, publika može očekivati da vidi sve voljene likove, lokacije i čarobne avanture koje su toliko voleli. Kejsi Blojs, predsednik i izvršni direktor HBO-a i Maxa, izrazio je poverenje u projekat, uveravajući fanove da će serija ostati vernа duhu originalnih knjiga.


Ko će raditi na seriji?

Magija Harija Potera oživeće na malim ekranima zahvaljujući odabranoj grupi talentovanih kreativaca. Tu su Marta Hilijer, Ketrin Džordan, Tom Moran i Frančeska Gardiner. Ova dobro uigrana ekipa zajedno je radila na hit serijama poput „Succession“, „His Dark Materials“ i „The Man in the High Castle“. Njihovo iskustvo u britanskoj i američkoj televiziji prema mišljenju direktora Maxa daće magičnom svetu Roulingove svežu perspektivu.

Trenutno se traži producent serije i direktor kastinga, tako da će po svemu sudeći novi glumci igrati poznate likove u seriji. Iako je mnogima teško da zamisle druge glumce koji će zameniti Harija (Danijel Radklif), Hermionu (Ema Votson) i Rona (Rupert Grin), radnje knjige, a samim tim i serije, zahteva mlade likove koje je ovaj trojac definitivno prerastao. Dok detalji o glumačkoj postavi ostaju tajni, predsednik Warner Bros. Television Grupe, Čening Danđi, nagovestio je fokus na mlade talente kako bi se održao hronološki tok priče.

Da li će Dž.K.Rouling imati svoju ulogu u novoj adaptaciji?

Za uspeh Hari Potera i franšize definitivno je zaslužna njegova kreatorka i autorka popularnog serijala Dž.K.Rouling. Ona je izvršna producentkinja, a njen produkcijski tim takođe je dobio priznanje, zbog čega adaptacija zadržava svoju integritet i dubinu.

Iako su javni komentari Roulingove, na račun sopstvenog dela i tumačenja istog, izazvali brojne kontroverze tokom godina, Warner Bros. Discovery i dalje promoviše pozitivne teme ovog hit serijala koji je oblikovao detinjstva toliko mnogo ljudi. Bez obzira na generacijsku povezanost čitalaca i gledalaca sa ovom pričom, adaptacija ostaje posvećena svojoj interpretaciji serijala.

Koliko će ovaj projekat koštati?

„Znate da pravimo serije ovog obima, poput „House of Dragons“ i „Game of Thrones,“ rekao je Blojs. „Biće to taj opseg ili veći. Kratki odgovor što se tiče budžeta je – koliko god je potrebno da se napravi serija visokog kvaliteta.“

Navodno, „House of Dragons“ koštala je skoro 200 miliona dolara i imala je najveću marketinšku kampanju HBO-a ikada, sa preko 100 miliona dolara potrošenih na medije (kombinacija reklamih spotova i potrošenog novca na kampanju). Stoga, fanovi Harija Potera mogu očekivati sličan budžet „ili veći“, prema Blojsu, šefu HBO-a i Maxa.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn