Pretraži

IMDB objavio listu 10 najpopularnijih filmova i serija u 2021. godini

Popcorn
0
Foto: Pixabay/MichaelGaida

Ove godine na IMDB listi nije se našao nijedan film žanra drame ili horora, već su prva mesta zauzele fantastične priče o superherojima.

Tako, prvo i najpopularnije ostavrenje ove godine je film "Dune".


U pitanju je adaptacija naučnofantastičnog romana autora Franka Herberta iz 1965. godine. Radnja prati aristokratsku porodicu i mladog Pola Atreidesa, koji, zarad zaštite najvrednije imovine i najvažnijeg elementa u galaksiji, putuje u opasnu pustinju, planetu naseljenu gigantskim crvima.

Film je ostvario veliku zaradu, a već je potvrđeno snimanje nastavka u kome će se završiti radnja iz prvog romana.

Na drugom mestu je film "Suicide Squad", u kome se najpoznatiji zlikovci pridružuju tajnoj misiji kako bi pomogli da se zaustave još veći negativci.

 

Film ima i nastavak, koji je izašao ove godine.

Na trećem mestu našao se superherojski Marvelov film "Eternals".

 

Radnja dela smeštena je pet hiljada pre nove ere, a prati desetoro Večnih koji se bore da zaštite Zemlju od najezde Devijanata.

Dobio je pomešane kritike, uglavnom su pohvaljene teme i vizuelni efekti, dok je samo izlaganje radnje, kao i karakterizacija likova bilo na udaru kritike. 



Pored ovih filmova, na listi najgledanijih našli su se i "Mortal Kombat", "Zack Snyder's Justice League", "Godzilla vs. Kong", "Black Widow", "Army of the Dead", "Cruella" i "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings".

Kada su u pitanju serije, Marvelova ostvarenja su takođe pri vrhu liste, a prvo mesto odela je Marvelova miniserija "WandaVision".


U pitanju je spinoff serija Marvelovog univerzuma u kojoj su glavni likovi Scarlet Witch/Wanda Maximoff i The Vision. miniseriji se kombinuje stil klasičnih sitkoma i Marvela, u kome Vanda i Vižn "žive" idealne živote u predgrađu.

Serija je spoj klasične televizije i Marvel Cinematic Universe u kojem Wanda Maximoff i Vision – dva supermoćna bića koja žive idealizirani prigradski život – počinju sumnjati da sve nije onako kako se čini.

Na drugom mestu se nalazi serija "Loki".

 

Ovo Marvelovo ostvarenje odvija se nakon događaja u poslednjem filmu o Avendžersima – Endgameu, a serija je dobila puno pozitivnih kritika.



Iako su se mnogi iznenadili, korejska hit serija "Squid Game" nije se našla na prvom, već trećem mestu. Dalje, prema popularnosti idu serije "The Falcon and the Winter Soldier", "Bridgerton", "The Walking Dead", "Mare of Easttown", "Shadow and Bone", "Cobra Kai" i "Lucifer".

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn