Pretraži

„Fallout“ zaludeo svet: Igrica zabranjena u brojnim zemljama, a serija sada obara SVE rekorde i beleži NEZAPAMĆEN uspeh

Popcorn
0
Foto:Youtube printcsreen/Prime video

Fanovi video igara širom sveta sa uzbuđenjem su dočekali ovaj vikend i premijeru Amazonovog najnovijeg ostvarenja – „Fallout“, koji je već zabeležio nezapamćeni uspeh.

Serija je zasnovana na popularnoj franšizi video igre koja je debitovala 1997. godine, a počela je sa emitovanjem na Prime Videu u petak, te su mnogi fanovi već „izbindžovali“ svih 8 epizoda ovog ostvarenja.

Izvršni producenti serije su Džonatan Nolan, brat Kristofera Nolana, i njegova supruga Lisa Džoj, koji su prethodno radili na hit seriji „Westworld“. Njihovo novo ostvarenje „Fallout“ je po svemu sudeći već osvojio i kritičare sa neverovatnom ocenom od 94% na popularnom sajtu „Rotten Tomatoes“.

Serija je smeštena u postapokaliptični Los Anđeles, unutar sveta video igara Fallout. Priča se odvija 219 godina nakon apokalipse i nuklearnog rata koji se dogodio 2077. godine, u svetu u kom „osetljivi stanovnici koji su naselili luksuzna skloništa kako bi se sklonili od radioktivnosti su prisiljeni da se vrate u radioaktivnu pustoš koju su njihovi preci napustili – i šokirani su otkrićem neverovatno složenog, čudnog i veoma nasilnog univerzuma koji ih čeka.“

Serija prati priču o tri glavna lika. Prva od njih je Lusi (Ella Purnell), mlada žena koja je ceo život provela u podzemnom bunkeru s drugim bogatim članovima društva, ali sada zbog misije koja joj je poverena mora izaći na površinu u realan svet.

Drugi je Gul (Walton Goggins), koji je tokom nuklearnog rata bio izložen radijaciji te je postao izobličen, besmrtni ratnik i jedan od glavnih odmetnika postapokaliptičnog Divljeg zapada.

Poslednji lik je vojnik Maksimus (Aaron Moten), koji je odrastao na površini i postao član grupe ratnika, Bratstva čelika.

S obzirom na to da Fallout franšiza video igara postoji gotovo tri decenije, te da je tokom godina dobila brojne nastavke i ogromnu bazu fanova, postojala su ogromna očekivanja od serije, koja je proglašena jednom od najiščekivanijih serija ove godine. Ako je sudeći po oceni kritičara, ali i reakciji obožavatelja koji su već pogledali sve epizode, očekivanja su i više nego ispunjena.

„Tvorci serije odradili su tako besprekoran posao osmišljavajući svet Fallouta da se čini kao da likovi koračaju pričama i zadacima koje ste sami iskusili na ovaj ili onaj način“, rekao je Taner Dedmon u recenziji za „ComicBook.com.“

„Trenutno nema ništa poput „Fallouta“ na televiziji, i to je dobra stvar“, zaključio je Terens Lakson u svojoj recenziji za „Collider.“

Iako serija ostvaruje neverovatan uspeh, zanimljivo je to da je sama igrica u nekim zemljama zabranjena, dok je u pojedinim censuzirana.

„Fallout 3“ je zabranjena u mnogim zemljama, poput Saudijske Arabije i Indije, zbog eksplicitnih i nasilnih scena, kao i upotrebe nedozvoljenih supstanci, dok je u pojedinim zemljama poput Nemačke, Australije i Japana cenzurisana upravo kada se radi o situacijama koje su procenjene kao preterane s obzirom na uzrast dece koji uživaju u ovoj igrici.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn