Pretraži

Bez ikakvih ograničenja: Potvrđeno snimanje filma „Peaky blinders“, fanove očekuju brojna iznenađenje i eksplozivni završetak priče

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Alextvshows

Jedan od najvećih striming servisa, Netflix, potvrdio je da će serija koja je oborila sve rekorde dobiti uskoro i filmsko izdanje.

Striming gigant je sinoć objavio na X-u zvanične vesti o dugo očekivanom zaključku popularne kriminalističke drame, „Peaky Blinders“.

Post od Netflix-a uključuje sliku scenarija i komentar glavnog glumca, oskarovca Kilijana Marfija: „Izgleda da Tomi Šelbi nije završio sa mnom.“

„Veoma je uzbudljivo ponovo sarađivati sa Stivenom Najtom i Tomom Harperom na filmskoj verziji ‘Peaky Blinders’. Ovo je za fanove“, istakao je Kilijan.

„Peaky Blinders“ je izuzetno popularna britanska drama koja se emitovala na BBC-u u šest sezona između 2013. i 2022. godine. Radnja je smeštena u Birmingemu 1920-ih godina i prati fiktivnu verziju prave bande Peaky Blinders.

Serija je dobila priznanje zbog svoje periodične drame, izvanredne glume, oštrog dijaloga i savremenog soundtracka.

Iako je serija zvanično završena posle šeste sezone 2022. godine na BBC-u, kreator serije Stiven Najt je govorio o želji da napravi film kako bi zaokružio glavnu priču serije.

Sada, zahvaljujući Netflixu – koji već ima međunarodna prava za distribuciju serije – „Peaky Blinders“ će se vratiti na veliko platno sa Najtovim grandioznim filmskim finalom.

„Biće to eksplozivno poglavlje u priči o Peaky Blinders,“ rekao je on, napominjući kako film neće imati „nikakvih ograničenja.“

Tom Harper, režiser, rekao je: „Kada sam prvi put režirao ‘Peaky Blinders’ pre više od 10 godina, nismo znali šta će serija postati, ali smo znali da u alhemiji glumačke ekipe i scenarija postoji nešto eksplozivno.“

Zašto bi fanovi trebali da budu uzbuđeni?

„Peaky Blinders“ je stigao na TV ekrane kao jedna od onih retkih briljantno potpuno formiranih serija. Irski glumac Kilijan Marfi bio je potpuno transformisan u hladnokrvnog manipulativnog kriminalca Tomija Šelbija dok je jahao kroz napuštene ulice postratnog Birmingema.

Period je bio prelepo rekonstruisan u anarhičnom stilu. Ovo je bila depresivna Britanija podstaknuta dijalogom nalik Skorsezovim filmovima, živopisnim likovima koje su igrali veliki glumački talenti i ubitačnim pank saundtrekom.

Glumačka postava se tokom trajanja serija takođe proširila na mnoštvo talenta. Pored Marfija, koji je ove godine dobio Oskara za glavnu ulogu u filmu „Oppenheimer“, serija je ugostila Sema Nila, Toma Hardija, Edrijena Brodija, Anu Tejlor-Džoj i Stivena Grejama, među mnogim drugima.

Međutim, serija je pretrpela gubitak iznenadnom smrću redovnog člana Helen Mekrori 2021. godine. Mekrorijeva je igrala matrijarha bande, Elizabet ‘Poli’ Grej, a njen nedostatak se snažno osećao u poslednjoj sezoni.

Bez Helen, nakon nekih od najbolje urađenih televizijskih epizoda u poslednjim godinama, serija je posrnula kroz poslednju sezonu, ostavljajući mnoge niti priče nezavršenima.

Sada se mnogi pitaju hoće li jedan film uspeti da sve ove niti završi u uredna dva sata? Teško je reći. Ono što se nadamo da je zagarantovano je da sa Netflix-om koji finansijski podržava film i Marfijem koji se vraća na vrhuncu svoje karijere, film bi trebao imati sva potrebna sredstva da ponovo u potpunosti realizuje bombastični svet „Peaky Blinders“ na velikom platnu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn