Pretraži

10 najgore ocenjenih romantičnih filmova: Zažalićete što ste izdvojili vreme za ove ljubavne priče

Popcorn
0

Romantični filmovi pričaju priču o ljubavi koja prevladava. Međutim, u romantičnim filmovima može biti mnogo klišea i stereotipa, što ih često čini nepopularnim.

Romantični filmovi treba da privuku publiku i odvedu ih na zabavno putovanje ispunjeno ljubavlju. Ipak, loši scenariji ili loša gluma mogu naštetiti romantičnom filmu. Iako postoje mnogi strastveni i optimistični romantični filmovi, postoje i brojni loše prihvaćeni projekti koji su promašili cilj.

10. The Switch

„The Switch“ je dobio pristojne kritike, zaradivši ocenu 6.1/10 na IMDb-u i 53% na Rotten Tomatoes. Ipak, neki gledaoci su verovali da je „The Switch“ dao loše prikaz „chick flick“ filmova. Radnja je bila pomalo bizarna; Kesi i Vali su najbolji prijatelji, ali se udaljavaju kada se Kesi preseli da odgaja svoje dete, koje je dobila putem donatora. Međutim, Vali veruje da je zamenio semenu tečnost svojom i počinje da primećuje sličnosti između Kesinog deteta i sebe.

Dženifer Aniston i Džejson Bejtman su fenomenalni glumci, ali su igrali osrednje likove. Vali je doneo upitnu odluku u „The Switch“-u, što ga je učinilo manje simpatičnim. Nakon toga, film se previše oslanjao na romantične klišee.

9. Wanderlust

Dženifer Aniston i Pol Rad postaju ljubavni par Džordž i Linda u „Wanderlust“-u. Film je dobio ocenu 5.6/10 na IMDb-u i 59% na Rotten Tomatoes i bio je donekle uspešan. Međutim, „Wanderlust“ je bio previše predvidljiv po mišljenju mnogih.

Pol Rad i Dženifer Aniston su oboje talentovani glumci, ali priča o selidbi u mali grad koji su u početku mrzeli viđena je mnogo puta. Nažalost, par je takođe bio bez hemije. Mnogi obožavaoci su osećali da šale nisu bile smešne, tempo je bio loš, a „Wanderlust“ je prikazivao nesimpatične likove. To je svakako šteta s obzirom na talente Dženifer Aniston i Pola Rada.

8. Aloha

„Aloha“ je imao puno potencijala sa svojom A-listom glumaca koja uključuje Emu Stoun, Rejčel MekAdams, Aleka Boldvina i Bredlija Kupera. Međutim, film je postao zbunjujući sa više podzapleta. Izgledalo je kao da je „Aloha“ pokušao da bude delić svega kako bi zadovoljio sve publike.

Iako su glavne uloge bile pohvaljene, „Aloha“ je suočen sa mnoštvom kritika i zaslužio je samo 20% na Rotten Tomatoes.

Film iz 2015. godine kritikovan je zbog izbora glumaca, zbunjujuće radnje i lutajuće naracije.

7. The Lucky One

„The Lucky One“ je imao intrigantnu i emotivnu radnju, ali je propao nakon svog izlaska. Iako je bio komercijalno uspešan, kritičari su smatrali da se film previše oslanjao na tipične klišee romantičnih filmova. „The Lucky One“ je dobio ocenu od 20% na Rotten Tomatoes i 5.8/10 na IMDb-u.

Gledaoci su osetili strast i ljubav glavnog para dok su gledali „The Lucky One“. Ono što je pokvarilo film bilo je preterana drama koju su producenti uveli. Pratio je iste korake kao mnoge adaptacije Nikolasa Sparksa, što je razočaralo fanove.

6. Grease 2

„Grease 2“ je nastavak izuzetno popularnog filma „Grease“. Međutim, „Grease 2“ je razočarao fanove koji su imali nerealna očekivanja za film. Nažalost, on nije dostigao visine utemeljene od strane prvog dela. Nema sumnje da je nastavak imao slične zarazne pesme i zabavne plesne sekvence, ali to nije bilo dovoljno da osvoji fanove.

Film je ponudio izvanrednu izvedbu Mišel Fajfer kao Stefani. Da je film bio fokusiran na koherentniju režiju i bolju priču, mogao bi biti uspešniji, ali umesto toga, „Grease 2“ je bio loše prihvaćen.

5. The Last Summer

„The Last Summer“ nije ispunio očekivanja većine gledalaca. Film, koji prati osam tinejdžera tokom njihovog poslednjeg leta pre odlaska na fakultet, zaradio je 29% na Rotten Tomatoes i ocenu 4.8/10 na IMDb-u. Sa toliko zapleta, publika nije mogla u potpunosti da se investira u bilo koji od likova, a glavna radnja je bila teška za praćenje.

Komedija je takođe kritikovana zbog neprijatnih scena, verovatno zbog narativa koji je fokusiran na nostalgiju. Radnja je možda pokušala podsetiti gledaoce na njihov prelazak u odraslo doba, ali sa nerealnim dijalozima i dosadnim likovima, „The Last Summer“ je postao jedan od najgorih romantičnih filmova.

4. All About Steve

„All About Steve“ je viđen i kao velika satira i kao iritantno glup od strane publike. Romantični film iz 2009. godine fokusiran je na ženu po imenu Meri, koju karakterišu njena usamljenost, ekscentričnost i status singl žene. Iako je Sandra Bulok izvanredna glumica, Merin lik je bio omražen. Uklapala se u zastareli, očajni narativ singl žene koji je umorio publiku.

Sandra Bulok i Bredli Kuper imaju neosporivu hemiju. Međutim, publika je polako izgubila interes kako se „All About Steve“ pretvorio u neugodan film sa pomalo jezivim likovima. Film je zaradio 6% na Rotten Tomatoes i dve Zlatne maline.

3. Accidental Love

„Accidental Love“ je mogao imati potencijal da nije naišao na toliko problema u produkciji. Navodno, film je bio obustavljen i ponovno oživljavan oko 14 puta pre nego što je objavljen, a reditelj ga se zvanično odrekao. Ubrzo je došlo i do brojnih negativnih kritika po izlasku filma.

Talentovani glumci, uključujući Džejka Džilenhala i Džesiku Bil, privukli su fanove romantičnih filmova da daju šansu „Accidental Love“. Nažalost, on ih je potpuno razočarao. Film je imao nekoliko pristojnih scena i sjajnu glumačku ekipu, ali humor je bio prisiljen, a film je bio neugodan.

2. Good Luck Chuck

„Good Luck Chuck“ je imao jedinstven, iako bizaran, narativ o čoveku – Čaku – koji je smatran „srećnom maskotom“. Nakon što bi bile intimne sa Čakom, žene su pronalazile svoju pravu ljubav. „Good Luck Chuck“ je kritikovan zbog previše nepotrebnog seksualnog sadržaja i mizoginističkih tema. Priča nije bila vrlo duboka, što je likovima dalo prilično ravne karaktere.

Gledaoci su opisali „Good Luck Chuck“ kao „vulgaran“, što je svakako tačno. Film je postao jedan od najgorih romantičnih filmova jer je ostavio svoju priču i centralnu romansu po strani.

1. Down To You

„Down To You“ je bio loše prihvaćen romantični film zahvaljujući svojim nesimpatičnim likovima, nezrelim temama i predvidljivoj radnji. Ipak, Fredi Princ Džunior i Džulija Stajls su dali dobre performanse.

Međutim, njih dvoje nisu bili dovoljni da spasu „Down To You“, koji je dobio 3% na Rotten Tomatoes. Fanovi su bili uzbuđeni što vide Fredija Princa Džuniora i Džuliju Stajls u glavnim ulogama, jer su oboje igrali u uspešnim romantičnim komedijama, ali film je podbacio. Imogen i Al imaju predvidljivu ljubavnu priču u „Down To You“, koja je samo opterećena Alovim dosadnim i nezrelim prijateljima.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn