Pretraži

Ovo su najslušanije pesme iz naše mreže na platformi Spotify u 2020. godini

Muzika
0
Screenshot: Youtube/IDJVideos.TV

U protekloj godini naši izvođači su ređali hitove, a njihova publika ih je sa velikim uživanjem slušala i na audio striming aplikaciji Spotify, koja je postala dostupna na Balkanu sredinom prošle godine.

Jedna od pesama koja je definitivno obeležila 2020. je numera "Poziv". Ovaj hit, koji je veoma zaraznog ritma, zauzeo je šestu poziciju na našoj listi sa 2,45 miliona strimova na platformi Spotify. Osim na striming servisu, "Poziv" je postigao veliki uspeh i na Youtube-u, gde je veoma dugo bio u trendingu.

  • Nisam se nadao, niti se generalno nadam nečemu kad pravim pesmu. Jedino što jeste je to da sam bio siguran, uz celokupnu ideju sa spotom, da ce projekat privući pažnju. Sam trending kao takav mi znači samo kao pokazatelj da se nešto sluša i gleda. Trending me ne interesuje, ali interesantan mi je ceo hajp od toga. Verovatno sam odavno prerastao to – priznao je Cvija za IDJTV.

Na petom mestu je numera "Maria" koju izvodi Relja Popović. On je tom pesmom u martu 2020. najavio dugoočekivani izlazak drugog dela albuma "Made in Balkan". Pomenuta numera je osim na Youtube-u zabeležila milionske preglede i na platformi Spotify, gde ima 2,55 miliona strimova.



Jedan od dueta koji takođe broji milione na striming servisu je numera "C'est la vie" mladih muzičkih zvezda Voyage-a i Breskvice. Oni su u 2020. došli do 2,6 miliona strimova i našli se na četvrtoj poziciji naše liste.

Duet koji je oduševio mnoge prošle godine je duet Relje Popovića i Stefana Đurića Raste, koji su prvi put u karijeri ukrstili glasove i objavili hit "Genge". Pomenuta numera je dostigla 3 miliona strimova na platformi Spotify, što najbolje govori u prilog tome da je njihova kolaboracija bila pun pogodak.

Još jedna saradnja koja je urodila plodom je između Teodore Džehverović i Devita. Oni su numerom "Vudu" oduševili publiku i postigli milionske preglede na muzičkim platformama, među kojima je i Spotify. Muzički dvojac na pomenutoj aplikaciji broji 3,6 miliona strimova.

Pesma koja je napravila pometnju na našoj sceni je numera "Tuturutu", koju su snimili MC Stojan i grupa "Hurricane". Njihova numera brzo je postala veliki hit, a pregledi na platformama su vrtoglavo rasli. Na striming servisu Spotify oni su postigli 4,9 miliona i našli se na prvom mestu po broju strimova.

Podsetimo, MC Stojan i Uraganke su dugo bili u samom vrhu trendinga, a njihov spot na Youtube-u je bio 27. najgledaniji na svetu, a numera 74. najslušanija.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika