Pretraži

„Pola detinjstva sam proveo u mraku, bez uslova za život, živeli smo na hlebu i vodi“: Danas je jedan od naših omiljenih influensera, a potresne detalje iz njegovog života malo ko zna

Izvor:  IDJTV
|
Influence
0
Foto: Instgram printscreen/veseleen

Premda svi pričaju o generaciji kojoj je sve dostupno, koja sve „dobija na tanjiru“ i koja ne mora da se trudi ni oko čega, sve češći primeri ljudi „generacije Zed“ koji su sopstvenim trudom, zalagnjem i upornim radom uspeli da „od blata dođu do zlata“ govore upravo suprotno.

Jedan od takvih primera predstavlja i mladi, ali uspešni influenser Vladimir Zvekić, na društvenim mrežama poznatiji pod imenom Veseleen, koji svojom biografijom može da bude primer i mnogo starijima.

Naime, za Veselina su čuli mnogi, a naročito pripadnici mlađih generacija koji su veoma aktivni na društvenim mrežama. Sadržaj koji on kreira uglavom je zabavne priorode, ali osim toga što služi da zabavi, on služi i da pouči. Mladi influenser se ne plaši da često iznese svoj, često i oštar stav prema pojavama koje nas okružuju i upravo spoj humorističnog izraza i kritičkog karaktera privlače veliki broj prtilaca na njegove profile na društvenim mrežama.

Ko je Veselin Vladimir Zvekić?

Iako je danas Veseleen popularno ime na društvenim mrežama, ali i često viđeno lice na raznim događajima. Ipak, detalje iz njegovog života mnogi nisu znali.

Veslin je rođen u jednom mestu nadomak Zrenjanina 17. avgusta 1996. godine. U porodičnoj kući je živeo prvo sa majkom, ocem, dedom i mlađom sestrom. Na ovome se završava svaki iole srećan detalj njegovog detinjstva.

Naime, mladi influenser je u nekoliko navrata istakao kako je njegova porodica otkada zna za sebe, disfunkcionalna.

„Moji su se razveli kada sam bio mali, majka je trpela porodično nasilje, tata je podlegao porocima i alkoholu, takođe i deda. Usled loših uslova za život, majka je morala da ode na dve godine na Maltu da bi zaradila za to, nije nam ništa rekla, a porodica kakva jeste, punila je glave sestri i meni da nas je napustila, pa sami zaključite kako je to uticalo na psihu deteta od 6 godina. Kada se vratila posle 2 godine, pokušali smo da živimo sa njom i obnovimo odnos, što smo i uspeli, ali je ona doživela saobraćajku i preminula u bolnici. Odmah posle nje je preminula i naša baka, ostali smo prepušteni sami sebi. Živeli smo sa tatom i dedom“, ispričao je on jednom prilikom za „Kurir“.

On je takođe dodao kako njegov tata zbog toga što je uvek bio na terenu nije mogao da se posveti njemu i sestri.

„Svađe su postajale sve češće, nijedan Božić nismo proveli u miru. Jedne godine je deda sekirom nasrnuo na tatu i to sam ja morao da razdvajam! Potegli su se i oštri predmeti, teške reči i ostalo što ide s tim… Ubrzo je tata ostao bez posla, deda nije imao penziju i mesecima smo živeli na hlebu i vodi. Pošto nismo imali nikakve izvore prihoda, dažbine se nisu mogle plaćati i pola detinjstva sam proveo u mraku, bez osnovnih uslova za život. Zimi je tata morao da ide po selu da seče staro drveće kako bismo imali s čim da naložimo vatru. Nikada nisam mogao da priuštim sebi ekskurziju, neki trening za neki sport ili bilo kakve aktivnosti. Dok su moji vršnjaci imali svo vreme i normalne uslove za razvijanje, moj mozak se fokusirao na preživljavanje i lečenje trauma, još tada!“

„Pored toga, odnosi su bili previše komplikovani, non stop smo imali posete od procenitelja, socijalnih službi jer su neki srodnici hteli da nas stave u dom, što tata i deda nisu dopustili, ali su se jedva izborili. U srednjoj školi često nisam imao za mesečnu kartu, morao sam da stopiram do škole, maloletno dete! Skoro nikada nisam imao za užinu, gledao vršnjake kako uživaju u hrani dok je meni krišom voda curila iz usta, a kod kuće me je čekao bajati hleb na koji smo mazali mast i stavljali od gore papriku i so. Deda je preminuo skoro, u kući bez struje i sa jedva vode, tata je morao da iznajmi trošni stan koji je prokišnjavao dok sam ja živeo u Novom Sadu i plaćao kiriju“, ispričao je Veselin tom pirlikom.

Upravo zbog toga influenser se od rane mladosti navikao na naporan rad, a po dolasku u Novi Sad pokušao ja da studira, ali usled loše finansijske situacije morao je da napusti fakultet i da se zaposli u prodavnici brze hrane gde je radio preko godinu dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veselin Vladimir Zvekic (@veseleen)

Otac pokušao samoubistvo

Veselin je već godinama bio poznato ime na našoj influens sceni kada je jasvnost iznenadio potresnom vešću. Naime, influesner se jednom prilikom obratio svojim fanovima i oktrio im da je dobio poruku od svog oca kako planira ubistvo.

„Poslao mi je oproštajnu poruku, pozdravio se sa mnom i rekao koliko me voli, napisao je da se nada da ću mu oprostiti. Slošilo mi se dok sam čitao poruku, odmah sam pozvao drugaricu i maćehu da ga provere, neću ulaziti u detalje jer su stvarno tužni i strašni „ isrpičao je Veselin tom prilikom.

Ova vest je svakako bila veoma potresna za Veslina koji nije želeo da ulazi u detalje događaja koji će on pamtiti ceo život, ali on je ovom prilikom svojim mnogobrojnim fanovima skrenuo pažnju na to koliko je bitno i nephodno da ovde računa o svojim najbližima i da ih nikada ne zapostavljaju.

„Strašan osećaj, bio sam uplašen, osećao sam se bespomoćno, nisam znao šta prvo da uradim. Kada sam dobio tu poruku, pokušao sam odmah da stupim u kontakt sa ocem, ali neuspešno. Odmah sam reagovao, iako sam bio 70 kilometara udaljen od njega, zvao sam maćehu, najbolju drugaricu, policiju i hitnu pomoć. Morao sam da ostanem pribran, nisam hteo da čekam ni sekunde, to ga je i spasilo“, ispričao je on tom prilikom, pa dodao:

„I ako mislite da se to dešava drugima, da je suicid „stvar izbora“ koji možemo samo da osudimo, možda bi trebalo da shvatite da je ljudski um toliko složen i nedokučiv, da se emocije smenjuju nekada i bez kontrole, hormoni luče, neuronske veze „sevaju“ i da je sve to često samo i jedan sekund zamračenja uma. A na to niko nije spreman i to se može desiti svakome od nas„, istako je on, pa objasnio zašto priča sve ovo.

„Pričam otvoreno o svemu, ne postoje samo dobri dani, postoje i oni loši o kojima se ne priča, ni sa kim ne delimo tako teške priče. Pričom možemo olakšati nekom ko prolazi kroz istu ili sličnu situaciju, to oni znaju. I drago mi je što imam takvu publiku, naši smo“, rekao je tom prilikom Veselin za „Blic“.

 

@issavesaOvo❤️❤️❤️♬ original sound – Veselin

Zamolio pratioce za pomoć

Premda Veselin godinama uvažava veliku popularnost na društvenim mrežama i ima veliki broj pratilaca koji obožavaju njegove humoristične snimke, veliku pažnju Veselin privukao je kada je napravio neobičan potez koji je naišao na podeljena mišljenja.

Naime, tokom svoje potrage za stanom, nakon što se odvojio od cimera Veselin je naišao na previsoke cene stanova koji ne vrede ni približno ponuđenim svotama i u tom momentu on nailazi na stan koji se prodavao po relativno povoljnoj ceni, međutim kako influenser u tom momentu nije imao taj novac, odlučio se za korak koji je naišao na čuđenje, ali i oduševljenje mnogih i izazvao oprečne komentare fanova.

Na nagovor prijatelja influenser otvara račun, a potom snima video u kom je zamolio mnogobrojne pratioce da mu uplate po 1 euro, kako bi mogao da skupi neophodnu svotu novca koja mu je falila za stan.

„Uh šta reći, koju poruku poslati. Onima koji ne veruju u iskonsku dobrotu. Prijatelji, ako ovo stvarno upali, sve vas zovem na žurku useljenja i pravimo cirkus. Demoliramo stan. Ne znate ni pola kroz šta sam prošao u životu i kako sam živeo. Nisam hteo ni da vam delim da vas ne mračim ili da zli jezici kažu da glumatam žrtvu, ali bilo je borbeno, dok se niste desili vi. Toliko puta ste me vadili iz depresije, loših situacija, bili vetar u leđa, a da ni ne znate, a tek ovo, još uvek sam u neverici, ruke mi se tresu dok pišem, kanula je po neka suza radosnica“, napisao je on tada na svom Instagram nalogu.

Ovaj potez naišao na veliku podršku mnogih, dok su sa druge strane bili oni koji su ga osudili, a upravo tada, nakon surovih komentara, influenser je odlučio da po prvi put javno progovori o traumatičnom detinjstvu i podelio sa javnošću svoju životnu priču.

Osim na negativnu reakciju određenog dela pratilaca, influenser je naišao i na razočaravajuću rekaciju pojedinih saradnika. Naime, nakon što se u medijima digla „bura“ zbog njegovog poteza, mnogi sa kojima je poslovao godinama su mu otkazali saradnju uz obrazloženje da „ne žele da ih povezuju sa njim“.

Na kraju nije uspeo u nameri da kupi stan  – porodica koja je prodavala stan morala je što pre da skupi novac jer su bili u procesu kupovine kuće, a Veselin je u tom trenutku imao svega 30 posto od neophodne sume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veselin Vladimir Zvekic (@veseleen)

Ko je Veselin danas?

Uprkos mnogobrojnim preprekama i životnim nedaćama Veselin je ipak uspeo da „odskoči“ od svega i da skupi snage u sebi da postane jedan od naših najpopularnijih influensera kog je publika zavolela ne samo zahvaljujući njegovim humorističim videima, sa određenom dozom kriticizma.

Veselin neretko priča o pojava koje nas okružuju, o greškama koje primećuje u našem društvu. Svoj kritički ton on ublažuje ironijom i sarkazmom i na taj način na smešan način prikazuje probleme u današnjem društvu.

„Važno je jer smo jedni drugima podsetnici. Živimo u društvu gde smo navikli da nam to bude svakodnevnica i polako upadamo u stanje letargije koje će nas unazaditi još više“, istakao je on jednom prilikom za „Before after“.

Još jedna važna tema o kojoj Veselin neretko priča, a koja nije tako česta među influenserima, mada se poslednjih godina uviđa njena važnost, jeste tema mentalnog zdravlja.

On je više puta istaicao kako je kod nas mentalno zdravlje tabu tema, a ne bi trebalo jer smo, kako kaže, „donekle svi osakćeni na ovaj ili onaj način, uskraćeni za mnoge stvari“. Manjak priče o jako bitnoj temi on definiše kao „robovanje predrasudama“. On kroz svoje primere, ali i primere drugih objašnjava da ono kroz šta pojedinac prolazi kad je loše nije nešto što je nepoznato većini ljudi.

Naime, on svojim pratiocima daje podršku da progovore i da shvate da nisu „izolovani slučaj“, već samo „jedinka u moru drugih sa sličnim problemima“.

 

@issavesaGago mazaćemo paštete na leba♬ original sound – sin_boga_sunca

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence