Pretraži

Dobio otkaz u fabrici, pa postao najpopularniji tiktoker na svetu: Kako je Habi Lejm iz teškog siromaštva stekao MILIONE i postao najveća internet senzacija

Izvor:  IDJTV
|
Influence
0
Habi ejm
Foto:Printscreen/Instagram:khaby00

Habi Lejm, danas najpoznatiji tiktoker, a nekada radnik u fabrici kompjuterske opreme, zahvaljujući samo jednom potezu uspeo da zaradi milione i postane jedna od najvećih internet zvezda današnjice.

Habi Lejm je najpopularniji tiktoker današnjice i male su šanse ako koristite ovu društvenu mrežu da barem jednom niste „naleteli“ na njegove videe.

Ovaj izraziti humorista izdigao se iz kandži siromaštva zahvaljujući samo jednom potezu i popeo se lestvicama uspeha na sam vrh Tiktoka, a ovo je njegova priča.

Ko je Habi Lejm?

Danas najpopularniji tiktoker rođen je 9. marta 2000. godine u Senegalu, ali je odrastao u Italiji, gde je i završio osnovnu školu, nakon čega su roditelji odlučili da ga pošalju privremeno u versku školu.

Sada poznati tiktoker je sa svojom porodicom živeo u iznajmljenom stanu koji su dobili zahvaljujući centru za socijalni rad. Kabijeva priča je dokaz da život ne pruža svima iste uslove. Naime, usled teškog finansijskog stanja on se zapošljava u fabrici za proizvodnju kompjuterske opreme, nakon čega je uspeo sebi i da iznajmi stan, ali je u martu 2020. godine dobio otkaz.

Uprkos konstantnim potragama i njega i njegovog oca i jakim željama njegove majke da Habi ponovo pronađe posao, stvarnost je bila nešto drugačija i on je bio prinuđen da se ponovo useli u svoju porodičnu kuću.

Nekoliko poraza je svakako uticalo na mladog Habija, ali usred pandemije i nagle ekspanzije korišćenja društvenih mreža, on odlučuje da se oproba u nečemu potpuno drugačijem, a to je Tiktok.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khabane Lame (@khaby00)

Uspeh kao nagrada za trud

Za sve je potrebno vreme i strpljenje, pa je i Habijev uspeh došao tek godinu dana kasnije. Naime, njegov rast u svetu influensinga kreće početkom aprila 2021. godine kada počinje da snima videe koji prikazuju njegove reakcije na čudne i beskorisne trikove koje korisnici Tiktoka redovno dele na ovoj platformi.

Samo jedan pokret, kojim tiktoker iskazuje svoju začuđenost videima koje je gledao, posato je viralan i proslavio Habija u rekordnom roku. Ovaj pokret je postao jako popularan i mnogi su počeli da ga koriste, ali Habi je ostao prepoznatljiv po njemu.

On je ovim posato neosporiv dokaz i primer da se organskim sadržajem, bez plaćenih reklama i samo zahvaljujući napornom radu može dospeti na sam vrh Tiktoka koji koristi više od milijardu ljudi. Njegova autentičnost, originalnost, ali i kretivan duh bili su njegovo pomagalo na putu do uspeha.

“Moje lice i moje reakcije su ono što zasmejava ljude”, rekao je Lejm u jednom intervjuu.

Habi Lejm
Foto:Printscreen/Instagram:khaby00

Puni sjaj slave i saradnja sa poznatim brendovima

Kao sada već poznata zvezda Habi je pronašao svoje mesto na zvezdanom nebu poznatih, a sa uspehom su došle i mnogobrojne saradnje, među kojima se istakla saradnja sa populranim brednom „Hugo Boss“. 2022. godine gde se tiktoker pojavio u nekoliko reklama ovog brenda.

Osim sa ovim brendom Habi je sarađivao i sa „Samsungom“, kada je snimio i podelio prazničnu čaroliju preko Samsung Galaxy uređaja. Da bi to uradio tiktoker je podelio Samsung Galaxy zlatne karte zaslužnim pobednicima, a sve je dokmuntovao u jednoj mini seriji.

Osim sa ova dva brenda Habi je sarađivao i sa „Pepsijem“.

Prema rečima njegovog menadžera on je samo u 2022. godini zaradio vrtoglavih deset miliona dolara obezbedivši sebi mesto na Fortune-ovoj listi „40 ispod 40“ i Forbsovoj listi „30 ispod 30“. Prema nekim procenama „njegova vrednost“ u 2024. godini doseže neverovatnih 16 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khabane Lame (@khaby00)

Lažna vest o smrti

Svima je poznato da popularnost uz sebe uvek nosi neku dramu, međutim kod Habija je to otišlo korak dalje. Naime prošle godine internetom su počele da se šire glasine da je omiljeni tiktoker tragično stradao u saobraćajnoj nesreći. Nekoliko obmanjujućih videa na Jutjubu lažno ga je prikazalo u saobraćajnoj nesreći sa fatalnim ishodom koristeći njegove slike pored oštećenog automobila.

Da su u pitanju lažne vesti i da nema govora o saobraćnoj nesreći ubrzo je pokazao Habi koji je objavio video snimak na kom pokazuje da je živ i zdrav.

 

@khaby.lame 🥲#learnfromkhaby #comedy ♬ suono originale – Khabane lame

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence