Pretraži

Na internetu ih prate milioni, a ove detalje malo ko zna: Evo koje obrazovanje imaju naše popularne influenserke

Influence
1
Foto: Printscreen Instagram

Influensing kao posao danas predstavlja jedan od najprofitabilnijih načina zarađivanja za brojne mlade ljude na našim prostorima.

Do sada su neke od najvećih svetskih kompanija sarađivale sa mnogim balkanskim zvezdama, te su mnogi već u ranim 20tim uspeli sebi da obezbede stanove na lukusuznim lokacijama i automobile iz snova.

Međutim, neki od njih nisu želeli da svoju karijeru baziraju samo na influensingu, već su odlučili da se nadograde i na drugim poljima.

One su mlade, lepe i – pametne, a sada vam donosimo spisak fakulteta koje su upisale neke od naših najpopularnijih influenserki.

1. Lea Stanković

Popularna Lea se na Jutjub sceni pojavila davne 2014. godine, te se snimanjem o modi i lepoti brzo probila na ovoj rastućoj platformi na našim prostorima. Njeni fanovi su praktično odrastali sa njom i imali priliku da isprate njen put do slave koju uživa na svim društvenim mrežama. Lea je tokom godina sarađivala sa brojnim domaćim brendovima, ali i nekim od najvećih svetskih kompanija, te je nedavno sebi uspela da priušti svoju prvu nekretninu u novoizgrađenom, luksuznom kompleksu u prestonici Srbije.

Slava, popularnost i značajna finansijska primanja nisu odvratili Leu od obrazovanja, a mlada influenserka je 2020. godine upisala prestižni fakultet u Parizu. Kako je u tom trenutku vladala pandemija, ona se nije preselila u Francusku, već je studirala na daljinu.

Lea i dalje pohađa pomenute studije i posvećena je završavanju fakulteta, te njeni pratioci na društvenim mrežama često imaju priliku da isprate njene pripreme za ispite i kolokvijume.

2. Anastasija Grujić

Anastasija je jedna od naših najpopularnijih influenserki, a kako je sama jednom prilikom otkrila, javnim poslovom je želela da se bavi od ranog detinjstva, pa se tokom godina oprobala na različitim poljima uključujući glumu, voditeljstvo i pevanje. Ona je svoje mesto na kraju pronašla na influens sceni i važi za jednu od prvih devojaka na našim prostorima koja se ozbiljno upustila u ove vode.

Međutim, Anastasija ni svoje obrazovanje nije shvatila olako i danas nosi titulu diplomiranog dizajnera enterijera. Ljubav prema ovom poslu postoji još od osnovne škole, kada je obožavala tehničko i čak išla na takmičenja, a sve kockice su se sklopile kada je upisala fakultet u ovoj struci.

Pored influensinga, Anastasija Grujić se aktivno bavi i poslom za koji se školovala, a neretko je isticala koliko je obrazovanje za nju važno.

3. Anja Bla

Anja Blagojević je već godinama prisutna u svetu fitnesa, a na osnovu svog izgleda i treninga je izgradila i svoju karijeru na društvenim mrežama, na kojima broji milionske pratioce.

Anja je godinama posvećene treninzima i zdravoj ishrani, te je pre nekoliko godina stekla i titulu sertifikovanog trenera. Upravo zbog ovog posla i školovanje se mlada influenserka i doselila u Beograd. Ona je upisala visoku školu strukovnih studija i odlučila se smer nutricioniste kako bi još više nadogradila svoje znanje.

Nakon što je otpočela samostalni život u Beogradu, Anja je upoznala i jutjubera Baku Praseta, sa kojim je do tada bila u kontaktu samo putem društvenih mreža, te su otpočeli svoju ljubavnu romansu koja i danas traje.

4. Sara Stanković

Starija sestra Stanković je takođe odabrala da se studijama posveti u inostranstvu, a Lea se po svemu sudeći ugledala na sestru kada je upisala fakultet u Francuskoj s obzirom na to da je Sara svoje studije završila upravo u ovoj zemlji.

Veliki deo svog konteta je bazirala upravo na životu u inostranstvu i studiranju, ističući važnost obrazovanja.

Sara je danas diplomirani marketinški stručnjak i radi u struci, vodeći društvene mreže za pojedine brendove, ali se okrenula i voditeljstvu, te su njeni fanovi imali priliku da je vide i u nekoliko emisija do sada. Pored dva posla, mlada influenserka danas društvene mreže smatra svojim hobijem, dok na polju karijere ima još brojne neostvarene snove.

@sarrahbambi Samo da napomenem da ne pricam kako je tamo GORE jer ja prva i dalje zelim iz mnostva razloga da se vratim u Francusku/Italiju, samo hocu da uvek ali uvek budemo realni kada pricamo o zivotu #balkan #zatebe ♬ original sound – Sara Stankovic🦌

5. Đina Džinović

Ćerka Harisa i Meline Džinović u poslednjih par godina osvaja društvene mreže i sve više gradi svoju popularnost. I dok se ostatak njene porodice trudi da sačuva svoju privatnost, Đina je više puta otvoreno govorila na brojne teme, poput svojih estetskih korekcija, fotošopiranja slika, odnosa svojih roditelja…

Mlada influenserka na svojim društvenim mrežama najčešće prikazuje luksuz u kom uživa, kao i brojne egzotične destinacije koje obilazi. Zato je za sve bilo pravo iznenađenje kada je pre dva meseca Đina svojim pratiocima otkrila čime se još, pored društvenih mreža, bavi. S obzirom na to da joj je tata poznati pevač, a mama dizajnerka, mnogi su se pitali da li je Džinovićeva nasledila talenat od roditelja, a ona je svojom objavom otkrila da je povukla na mamu.

Đina je odlučila da se razvija u modnom smeru i krene maminim stopama, te je počela da usavršava svoje dizajnerske sposobnosti u školi namenjenoj upravo mladim talentima.

6. Elena Stojčevski

Mlada tiktokerka pripada novom talasu influensera, a ljubav publike je osvojila svojim neposrednim pristupom zahvaljujući kom je uspela da se poveže sa brojnim devojčicama i devojkama.

Elena je pre dve godine upisala Fakultet za medije i komunikacije, a sebe je pronašla na smeru za komunikacije i novinarstvo. Međutim, njen početak na fakultetu nije bio lak, o čemu nije propustila da obavesti svoje pratioce, a svojim problemima i brigama je osvojila brojne simpatije, te su se sa Elenom mnogi poistovetili upravo u ovim trenucima.

Influenserka danas uspešno studira i polako, ali sigurno sebe gradi i na ovom polju.

@elena.stojcevskipomolite se za mene da položim 🙏🏽♬ original sound – Elena

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence