Pretraži

KAKO DA UVIJEŠ KOSU BEZ KORIŠĆENJA PRESE? 5 brzih i lakih tehnika kojima NEĆEŠ uništiti kosu, a dobićeš savršene lokne (VIDEO)

Lifestyle
0
bela torn lokne
Foto; BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frizure su sastavni deo svakodnevnice svih devojaka, a lokne su možda jedan od omiljenih stilova koje devojke prosto obožavaju. 

Činjenica je da kosa izgleda fantastično kada se uvije sa presom ili figarom, međutim, poznato je da se od preteranog korišćenja kosa može oštetiti.

Upravo zbog toga potrudili smo se da pronađemo alternativu i došli smo do nekoliko ideja uz pomoć kojih možemo da imamo zanosne lokne, a da pritom ne uništimo kosu, piše Teen385.

1. Kovrdžanje kose čarapama

@kennarwood Replying to @hallemaltarich I hope this helps!! Let me know if you guys have questions! I did not come up with this, I saw a repost of it that someone made 🙂 #heatlesscurls #heatlesssockcurls #heatlesscurlstutorial ♬ original sound – Kenna McClellan

Za ovaj trik kovrdžanja/loknanja kose su ti potrebne samo dve duže čarape i malo strpljenja.

Razdvojiti kosu na gornji i donji deo i po principu iz videa obmotati kosu oko čarape i vezati je.

Ukoliko ti nije problem možeš prespavati sa time i ujutru kada skineš imaćeš zanosne lokne, a ako ti pak nije udobno da spavaš sa time, onda možeš malo pre nekog događaja uviti tako kosu i malo je prosušiti fenom kako bi se brže kosa oblikovala u kovrdže.

2. Kovrdžanje kose trakom od bade mantila

@venetiakamara And they lasted all day, just not so voluminous. But they didn’t fall like when I use my foam rollers 😍 #heatlesscurls #curlstutorial #heatlesscurlsovernight ♬ Sunshine – WIRA

Ovo funkcioniše po istom principu kao sa čarapama, ali se kosa deli na dva dela pomoću razdeljka. Traka se stavlja na vrh glave i obmotavaju se pramenovi oko nje, a detaljan proces možete pogledati u videu.

3. Zanosne lokne uz pomoć helanki

@gjuanita Replying to @Dareen✨ results of heatless curls with a legging! #heatlesscurls #leggingcurls #overnightcurls #heatlesshairstyles #hairtok ♬ if u use this sound ur automatically hot – 🎸

I ovaj trik sa uvijanjem funkcioniše na isti način kao i prethodna dva, samo što ćete u ovom slučaju dobiti za nijansu krupnije lokne  –  helanke vežite oko glave, a potom oko njih obmotavajte pramen po pramen sve dok cela kosa ne bude uvijena u helanke.

4. Kovrdžanje kose sa skranči gumicama

@kennarwood Took me 3 minutes to do last night lol sometimes they come out looking different each time but def the least damaging and most comfortable way to get a blowout #heatlesscurls #heatlessblowout #heatlessovernightcurls #blowout #scrunchiecurls ♬ original sound – Kenna McClellan

Ovo možeš uraditi sa jednom ili dve skranči gumice, ali je jako bitno da budu veće i pufnaste, jer će kovrdže tako izgledati bolje i biće ti lakše da napraviš lokne. Na snimku je pokazano kako se pravi sa dve gumice, a ako radiš s jednom, isti je sistem, samo nećeš podeliti kosu na dva dela.

5. Kovrdžanje sa slamkama

@jujuhuggins had to trust the process 🙈#grwm ♬ Stone Cold – Dess Dior & Mariah The Scientist

Ovo je način kako dobiti skroz sitne kovrdže i to sa slamkama. Na kraju izgleda čudno, ali kada se kosa malo opusti i rašćešlja izgledaće fantastično i biće prava afro frizura.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Lifestyle